Американські науковці з Техаського університету A&M заявили про новий спосіб, який нібито дозволяє знищувати коронавірус за секунду або навіть ще швидше.

Читайте також: Зовсім скоро: у МОЗ попереджають про наступну хвилю COVID-19

Як пояснив професор кафедри електротехніки та обчислювальної техніки Арум Хан, домогтися такого результату йому разом із колегами вдалося за допомогою високої температури. Про це повідомляє Phys.org.

Зазначається, що застосування теплооброблення для нейтралізації COVID-19 демонстрували й раніше, проте в попередніх дослідженнях температуру використовували від однієї до 20 хвилин.

Видання пише, що це не є практичним рішенням, оскільки застосування тепла протягом тривалого періоду – важкий і дорогий процес.

Читайте також: Пандемія коронавірусу посилюється, – ВООЗ

«Хан і його команда тепер продемонстрували, що термічна обробка менш ніж за секунду повністю нейтралізує коронавірус, забезпечуючи можливе зниження його поширення, особливо повітряно-крапельним шляхом», – йдеться в матеріалі.

Відомо, що під час експерименту науковці пропустили через прогріту секцію трубки з неіржавної сталі розчин, який містив частинки COVID-19. Виявилося: якщо рідину нагріти майже до 72°С протягом приблизно пів секунди, то титр вірусу зменшиться в 100 тис. разів, а цього достатньо для його нейтралізації.

Дослідники вважають, що такий метод можна використовувати за допомогою систем опалення, вентиляції та кондиціонування повітря.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook