Чи можемо ми сподіватися на перемогу над безсонням? Секретна технологія американських військових допоможе заснути всього за дві хвилини.

Читайте також: Вчені назвали алкоголь, який допомагає худнути

Мільйони людей по ночах рухаються з боку на бік і не можуть зануритися в солодкий сон, з-за чого страждають весь наступний день. Але що якщо вам запропонують методику лікування безсоння, яка дозволяє заснути не пізніше, ніж через дві хвилини? Виявляється, її використовували солдати протягом декількох десятиліть, для яких нормальний сон життєво важливий, адже він дає відпочинок перед виконанням важливих бойових задач. Стверджується, що ця технологія давно застосовується американською армією, а її ефективність складає 96% після 6 тижнів регулярних тренувань. Цю ж технології застосовують і пілоти, яким теж потрібно висипатися, для того, щоб не дрімати за штурвалом, пише видання СВІДОК.

Отже, яким чином засипати всього за дві хвилини? Перше, нам необхідно розслабити м’язи обличчя, включаючи язик, щелепу і м’язи навколо очей. Потім потрібно опустити плечі настільки низько, наскільки це можливо перед релаксацією м’язів рук. Третій крок відключає дихання, потім розслаблення грудей і, на фінальному етапі, ніг. Причому розслабляти їх потрібно поступово, починаючи від стегон і плавно рухаючись вниз до ступень.

Читайте також: ТОП-5 способів підготувати організм до активної осені

Після повного розслаблення тіла протягом 10 секунд необхідно очистити і мозок. Якщо вірити книжці, існують три методики, які в цьому допомагають. Перше – необхідно представити себе пливучим на каное по спокійної річки або озера, дивлячись в прозоре чисте небо. Можна уявити себе в гамаку, який погойдується в тихому лісі або на дачній ділянці під ледь чутний спів птахів і стрекотіння коників. Нарешті, можна методом аутотренінгу змушувати себе не думати ні про що протягом хоча б 10 секунд.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter