Хтось звик займатись сексом ввечері і вважає, що напівтемрява найкращий час, щоб розслабитися. Але науковці говорять про те, що від ранкового сексу ви можете отримати набагато більше задоволення.

Читайте також: Скільки повинен тривати секс та, як це впливає на чоловіків

Задоволення від сексу залежить від низки факторів – від фізичного здоров'я й рівня лібідо та психоемоційного стану партнерів. Але якщо не враховувати індивідуальні чинники, дослідники говорять, що ранковий секс може принести більше задоволення, пише Здоров'я 24.

Що кажуть сексологи про ранковий секс

Вранці люди швидше збуджуються: як жінки, так і чоловіки. Зокрема, у чоловіків вранці спостерігається найвищий рівень тестостерону, який відновлюється протягом ночі.

"Концентрація тестостерону у крові після пробудження найвища. Окрім того, високий рівень ще одного гормону – кортизолу. Відтак, чоловічий організм найкраще підготовлений до фізичної активності, чи то секс, чи то тренування", – зазначають фахівці.

Читайте також: Вчені довели здатність COVID-19 передаватися під час сексу

Така ж ситуація з естрогеном, який має вплив на жіноче сексуальне бажання, вранці рівень естрогенів на піку. Це означає, що у ранковий час жіночий організм краще підготовлений до сексу. До того ж, вранці у жінок посилюється кровотік в піхву, а це сприяє кращій чутливості й насолоді від сексу.

Проте, щодо жінок, то варто пам'ятати, що збудження залежить від фази менструального циклу. Як правило, жінки відчувають більше збудження в першій половині свого циклу (фолікулярна й овуляторна фази), коли рівень гормонів стабільний.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook