Політична партія "Слуга народу" звернулася до Касаційного суду апеляцію з вимогою скасувати проведення повторного жеребкування. Про це йдеться на сайті організації в Facebook, пише thebabel.

Читайте також: "Слуга народу" може позбутись більше 10 кандидатів в нардепи зі списку

"Ми не дамо зірвати вибори! Політична партія "Слуга Народу" подала в Касаційний суд апеляцію на рішення суду щодо повторного жеребкування. Лише так ми можемо захистити права виборців!", – йдеться в повідомленні.

У партії стверджують, що повторне жеребкування може спотворити волю виборців, зірве вибори в багатомандатних виборчих округах і дасть привід говорити про безрезультатну і безповоротну витрату державних коштів.

Читайте також: "Бути депутатом – це відповідальність, а не просто красивий значок": кандидати від "Слуги народу" дали важливі зобов'язання

Рішення суду про повторне жеребкування партій для визначення їх номерів у бюлетені може зірвати позачергові парламентські вибори, заплановані на 21 липня. Так вважають в партії "Слуга народу", заявив її голова Дмитро Разумков.

Відзначимо, 4 липня Шостий апеляційний адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію провести повторне жеребкування місць партій у виборчому бюлетені. Суд зобовʼязав ЦВК провести повторне жеребкування партій. Голова ЦВК Тетяна Сліпачук під час засідання комісії заявила, що це рішення суду буде оскаржуватися. 

20 червня ЦВК провела жеребкування. Партії отримали свої номери у виборчому бюлетені щодо визначення номерів політичних партій для розміщення їх назв у виборчому бюлетені позачергових парламентських виборів. Пізніше ЦВК замовила понад 63 млн бюлетенів на 281,8 млн грн.

Нагадаємо, ЦВК затвердила план дострокових парламентських виборів. Вони відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook