Збройні сили України отримали 120 абсолютно нових зразків військової техніки. Також до експлуатації було більше ніж 330 одиниць озброєння і техніки авіаційного комплексу, безпілотних літальних комплексів та бойових літальних апаратів.

Читайте також: Для ЗСУ тестують нову вантажівку

Про це повідомив міністр оборони України Степан Полторак під час поїздки до пункту постійної дислокації 58-ої окремої мотопіхотної бригади оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗСУ в Конотопі, передає 24 канал.

Він наголосив, що 2019 рік є дуже оптимістичним в питаннях, пов'язаних з виконанням державного оборонного замовлення.

Читайте також: Українські військові просунулись до Донецька

"Ми плануємо завершити випробування крилатої ракети "Нептун". Також поставили на масове виробництво ракети системи залпового вогню "Вільха" і почали випробування ракетного комплексу "Вільха-М". Працюємо над завершенням випробування артилерійської системи "Богдана", над розробкою і поставками до ЗСУ нових розвідувальних комплексів та апаратів, комплексів радіоелектронної боротьби, засобів загоризонтної розвідки, що значно підвищує наші можливості",– сказав Степан Полторак.

Для втілення усіх планів на думку його, потрібні дві умови: незмінність курсу України на ЄС та НАТО і вміння, ефективного використання грошей, які виділяє держава на оборону.

Полторак додав, що в Одесу прибули бойові машини "Hummer", які будуть спрямовані для бойових підрозділів Збройних Сил. Протягом останнього часу США надали допомогу Україні на понад 400 мільйонів доларів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook