Сьогодні під час сесії депутати ухвалили звернення щодо необхідності негайного започаткування процедури імпічменту Президента України Петра Порошенка за державну зраду, сприяння ворогу та "торгівлі на крові" з країною-окупантом. Ініціатором проекту рішення є депутат Андрій Козюра, який і зачитав текст звернення.

 

ЗВЕРНЕННЯ

щодо необхідності негайного започаткування процедури імпічменту Президента України Петра Порошенка за державну зраду, сприяння ворогу та "торгівлі на крові" з країною-окупантом

 

П’ятий рік поспіль уся держава воює з ворогом. З усієї країни збирають кошти на потреби армії та утримують з доходів громадян України військовий збір. А в цей час найвищі державні особи розкрадають армію через корупційні схеми та кладуть мільярдні кошти на власні офшорні рахунки.

Читайте також: Як друзі Порошенка нахабно розкрадають оборонний комплекс України

Нещодавно у програмі "Наші гроші з Денисом Бігусом" журналісти оприлюднили сенсаційні факти, які беззаперечно доводять те, що: "Президент та його оточення через "Ленінську кузню" Порошенка контрабандно завозили до України запасні частини з Російської Федерації, з "відкатами" та за завищеними у 2-4 рази цінами. І ці зіпсовані частини із країни-агресора постачали для українських оборонних заводів і встановлювали на українську воєнну техніку. Цим підривалась обороноздатність країни, руйнувались застосовані проти Російської Федерації санкції, і головне, що на чолі цієї піраміди стояв чинний президент Петро Порошенко. Торгівлею на крові під прикриттям патріотичних гасел глава держави заробляв мільярди гривень на горі нашого народу і нищив Україну".

Відповідно до ст.111 Конституції України, Президент може бути знятий з посади в порядку імпічменту в разі вчинення ним державної зради чи іншого злочину.

Ми вважаємо, що такі дії мають трактуватись як мародерство, диверсія проти української армії, державна зрада та пряме сприяння російському агресору.

Читайте також: Поліщук: Луцькрада вимагає від ВРУ прийняття закону про імпічмент президента до 1-го туру виборів

На підставі вищевикладеного,

вимагаємо від Верховної Ради України невідкладно створити тимчасову слідчу комісію, до складу якої включити спеціального антикорупційного прокурора та спеціальних слідчих, для перевірки фактів викладених в журналістському розслідуванні вказаному вище і дати об’єктивну правову оцінку вказаним діям та розпочати процедуру імпічменту.

вимагаємо від Національного Антикорупційного Бюро України, Міністерства внутрішніх справ України, Державного бюро розслідувань України, невідкладно внести до єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактами оприлюдненими у вищевказаному журналістському розслідуванню та провести всі необхідні дії щодо розслідування вказаних злочинів.

Луцька міська рада сподівається, що усі вищезазначені органи докладуть зусиль для реалізації належних засобів реагування та притягнуть до відповідальності всіх осіб, причетних до корупційних оборудок в оборонній галузі.

В обговореннях депутати висловлювали свою підтримку проекту рішення. "Масштаби корупції у найвищих органах влади, обсяги розкрадань та зловживань просто вражають. Хочеться подякувати журналістам, які об’єктивно та неупереджено висвітлювали цю тему, які продовжують проводити розслідування. В свою чергу ми, як органи місцевого самоврядування, повинні показати свою політичну позицію і не бути осторонь", – наголосив депутат Ігор Поліщук.

Також до проекту рішення внесли декілька змін. Зокрема, депутати вимагають до 31 березня 2019 року розробити, подати на розгляд та прийняти Закон України "Про імпічмент Президента України".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook