Вчора у південнокорейському Пхьончхані урочистим запаленням олімпійського вогню та підняттям олімпійського прапора завершилася церемонія відкриття зимової Олімпіади-2018, а сьогодні спортсмени переходять до активних змагань.

Читайте також: Росії заборонили брати участь у Паралімпіаді-2018

На Олімпіаді-2018 Україну представляють 33 спортсмени, які виступлять у дев’ятьох видах спорту. Українці змагатимуться у біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, скелетоні, лижному двоборстві, фрістайлі, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, інформує racurs.ua.

Відповідно до розкладу змагань, який оприлюднив Національний олімпійський комітет України, у суботу 10 українських спортсменів змагатимуться у трьох видах спорту – лижних гонках, санному спорті та біатлоні.

Зокрема, о 16.15-17.20 пройдуться змагання зі скіатлону (7,5 км + 7,5 км) за участі сумських спортсменок Марини Анцибор та Тетяни Антипенко.

Згодом о 19.10 розпочнуться індивідуальні заїзди з санного спорту на одномісних санах. Україну на цих змаганнях представляють Антон Дукач та Андрій Мадзій.

Також сьогодні ввечері пройдуться змагання з біатлону (спринт на 7,5 км), в яких візьмуть участь Валентина Семеренко, Юлія Джіма, Олена Підгрушна, Ірина Варвинець, Анастасія Меркушина та Віта Семеренко. Початок змагань о 20.15.

Нагадаємо, першою з українських спортсменів сьогодні вже розпочала свій виступ лижна фрістайлістка Тетяна Петрова. Вона виступила у могулі.

У зимовій Олімпіаді-2018 братимуть участь 92 країни. Україну у Пхьончхані представляють 33 атлети у дев’ятьох з 15-ти видів спорту: у біатлоні, фігурному катанні, санному спорті, фристайлі, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу, скелетоні і лижному двоборстві.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter