ТОВ «Континіум-Укр-Ресурс» через суд домігся визнання свого боржника – місцевого ТОВ «КД» - банкрутом. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Сьогодні в Господарському суді Волинської області розглядалася справа за заявою Луцького ТОВ «Континіум-Укр-Ресурс» до місцевого ТОВ «КД» про банкрутство останнього.

За словами судді, на сьогоднішній день сума боргу, яку має сплатити ТОВ "КД" своєму кредитору - дорівнює 300 мінімальним зарплатам, себто – 403 тисячі 226 гривень. Однак, суд має підтвердження того, що боржник є неплатоспроможним.

Як зазначив представник позивача, на сьогоднішній день боржник проплати не здійснив.

Варто зазначити, що сам відповідач на судове засідання не з'явився, однак подав відзив, у якому не заперечує існування свого боргу. Проте, спирається на скрутне фінансове становище, через яке, власне, він не має змоги віддати кошти. Тобто, підтверджує свою неплатоспроможність.

Таким чином, суд ухвалив визнати ТОВ «КД» банкрутом, а також ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Крім того, підприємство-банкрут має виплатити 8 тисяч 64 гривні судового збору.

Однак найцікавішим є те, що за адресою м.Луцьк, вул.Дубнівська,23 (там знаходиться містичне підприємство ТОВ «КД») також "прописано" підприємство ТзОВ "Континіум-Укрнафто-Ресурс".

Про його походження та власників, не тяжко здогадатись. Тож з усього виходить, що обидва підприємства зареєстровані за однією адресою, тай власник швидше за все той самий... Не тяжко здогадатись, що відповідач у суді навіть не з'явився відстоювати інтереси свого підприємства, оскільки знав, що ТОВ «КД» буде визнано банкрутом. З огляду ж на співпадіння з адресами реєстрації, то цілком ймовірним варіантом є те, що підприємство Івахіва та Єремеєва «Континіум-Укр-Ресурс» починає збанкручувати та поглинати менші фірми, аби зменшити фінансовий тягар нардепів.