Сьогодні в Господарському суді Волинської області розглядалася справа за заявою ТОВ «Континіум-Укр-Ресурс» до місцевого ТОВ «Нафтова компанія «Галичина-Інвест». Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Згідно ухвали Господарського суду Волинської області від 3 квітня минулого року, за заявою ТОВ «Континіум-Укр-Ресурс» порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ «Нафтова компанія «Галичина-Інвест», а також введено процедуру розпорядження майна та призначено його розпорядника.

Таким чином, ухвалою Господарського суду від 31 липня минулого року затверджено реєстр вимог кредиторів ТОВ «Нафтова компанія «Галичина-Інвест».

Вже 27 серпня минулого року згідно постанови суду, ТОВ «Нафтову компанію «Галичина-Інвест» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, а ліквідатора боржника після здійснення ліквідаційної процедури зобов’язано скласти звіт і ліквідаційний баланс та подати до суду на затвердження.

Сьогодні на розгляді даної справи в суді з'явився лише представник від «Континіум-Укр-Ресурс». Власне, ліквідатор на розгляд суду подав звіт у справі про банкрутство.

Варто зазначити, що кредиторами «Галичина-Інвест» є, власне, позивач у справі «Континіум-Укр-Ресурс», якому підприємство-боржник має виплатити 352 тисячі гривень.

А також ТД «Західна молочна група», якій ТОВ «Галичина-Інвест» заборгувало кругленьку суму – 35 мільйонів 224 тисячі 700 гривень.

Таким чином, згідно ухвали суду, ліквідаційний баланс банкрута затвердили, а саме підприємство - ліквідували.

Вочевидь,  нафтова компанія ввійшла до когорти тих, яку монополіст «Континіум-Укр-Ресурс» просто «скидає» з загальної кількості своїж же компаній як зайвий баласт. І хоч це прямо довести практично неможливо, адже у обох товариств різні юридичні особи-засновники, однак, як результат – люди втрачають робочі місця. Також варто додати, що ТОВ «Галичина-Інвест», попри символічну галичанську назву "прописано" на вулиці Дубнівська, будинок 23, де зареєетровано ще ряд фірм Івахіва та Єремеєва.