Ще одне підприємство із підконтрольних «Континіуму» спішно доводять до банкрутства. Київська фірма «Пром-Газ-Інвест» банкрутить Луцьке підприємство ТзОВ «Ресурс Стандарт» через те, що воно не змогло розрахуватися з боргом у 730 тисяч гривень, накупивши при цьому у ініціатора банкрутства товару на мільярд. Про це інформує інтернет-видання «Під прицілом».

Наприкінці минулого року столичне підприємство звернулося до Господарського суду Волинської області з вимогою повернути заборгованість. Тож суд приймає примусове рішення зобов’язати ТзОВ «Ресурс Стандарт» до повернення боргу, товариство повністю розписується у власній неплатоспроможності. А відтак суд порушує справу про банкрутство.

На теперішній час суд призначив розпорядника майна боржника та розглянути заяви кредиторів підприємства, стосовно якого ведеться справа про банкрутство. Варто розібратися, що за фірми є головними сторонами цього процесу, у якому, якщо порівнювати загальний розміром покупки, заборгованість виглядає не такою вже великою. А також дослідити решту матеріалів цієї справи та зрозуміти хто ще хоче з’ясувати стосунки з потенційного товариства-банкрута.

Згідно даних Єдиного державного реєстру судових рішень ТзОВ «Ресурс-Стандарт» зареєстроване за адресою м. Луцьк вул. Кременецька, 38.

Згадок про товариство в інтернетв не багато, проте вони є. У 2011 році ТзОВ  випливло як одна з фірм, що потрапила у поле зору правоохоронців через «висмоктування» десятків міьйонів гривень з Луцького спиртогорілчаного комбінату.

Приблизно у цей час ТзОВ «Ресурс Стандарт» привернув увагу і голови Волинської ОДА Бориса Клімчука як таке, що показало 300 мільйонів гривень збитків за рік. І нахвалявся розібратися.

А рік потому, вочевидь, забувши про невдоволення свого патрона, віце-губернатор Едуард Стоєв презентував цю фірму як серйозного інвестора з Британських Віргінських островів. Варто зауважити, що ця фірма дійсно має таке коріння, про яке казав Стоєв однак про це - пізніше.

Щодо іншої сторони процесу – київської фірми ТзОВ «Пром-Газ-Інвест», про його підконтрольність бізнесу Єремеєва свого часу писали столичні ЗМІ.

Окрім того, директор товариства Олександр Шевцов, свого часу очолював принаймні ще одну фірму «Континіуму» - ТзОВ «Транс-Трейд-Ойл».

Тож нині суд в попередньому засіданні згідно процедури повинен був заслухати інформацію арбітражного керуючого про те, чи знайшлися інвестори, готові вкласти кошти щоб врятувати підприємство від банкрутства та надати звіт його фінансового становища. До цього часу, поки тривав термін подачі заяв підприємств-кредиторів ТзОВ «Ресурс Стандарт». Як можна дослідити за матеріалами з Єдиного державного реєстру судових рішень, сукупний розмір заборгованості перед іншими кредиторами ТзОВ «Ресурс Стандарт» склав 1 373 454 000 гривень.

Відтак, до господарського суду Волинської області заяви по цій справі встигли подати 15 підприємств:

ТзОВ «Кон Лекс» (м. Луцьк, вул Єршова, 2) про визнання грошових вимог у розмірі 1 827 247 грн. Ця фірма займається охоронними послугами входить до групи «Континіум»

ТзОВ «Західмолоко» (м. Луцьк, вул. Дубнівськ,23) з вимогою в розмірі 331 147 грн.

ТзОВ СП "Західна нафтова група" - 23 001 147,00 грн.

ВАТ «Львівський молочний завод» (під брендами “Комо”, суббрендами “Гурманіка”, “Молочна родина”, “Викрутас”, “Економ”.66,4% акцій заводу володіє WMG West Milk Limited, засновником якої є «Західна молочна група». Вважається, що кіпрську компанію контролює директор ТзОВ «Континіум» Степан Івахів.) - 1 225 147,00 грн.

ПАТ «Дубномолоко» - 19 801 147,00 грн.

Дочірнього підприємства "Новоград-Волинський сиркомбінат" публічного акціонерного товариства "Житомирмолоко", с.Наталівка Новоград-Волинського району Житомирської області - 2 737 147,00 грн.

ТзОВ «Восток Телеком» - 27 497 936,29 грн. (Дубнівська, 23 із засновниками з Британії та Кіпру)

"Торговий дім "Континіум-Галичина" - на суму 1 636 147,00 грн.

ТзОВ "Маршал-Трейд-Ойл" (м. Луцьк, вул. Рівнеська, 48, засновники – компанія з Панами) - 308 059 861,58 грн.

ТзОВ "Євротон", м.Луцьк - 12 401 147,00 грн.

NpJD "Нафто-Кредит-Інвест" ( м.Луцьк , вул. Ковельська, 22) - 63 959 237,95 грн.

ТзОВ "Пром-Газ-Інвест" (м. Київ, вул.. Академіка Флатова, ) - 198 583,16 грн.

ТзОВ "Торговий дім "Західна молочна група", (м.Луцьк, вул. Єршова, 2, серед засновників – компанії з Кіпру) - 93 992 947,00 грн.

ТзОВ "Транс-Трейд-Ойл" (м.Луцьк, вул. Кременецька, 38, засновники – компанія з реєстацією на Маршаллових островах) - 371 189 655371 189 655,11 грн.

ПП «Сириус ІІІ», м.Дніпропетровськ – входить до групи «Континіум» 2 545 147,00 грн.

Тобто, відомі кредитори – усі 15 фірм належать до групи компаній які в сумі заявляють грошові вимоги на суму 930 403 644930 403 644,09. До повної суми боргу ТзОВ «Ресурс Стандарт» не вистачає ще 443 050 356443 050 356 гривень. Однак не відомо, чи реальні кредитори встигли подати заяви до попереднього засідання, яке було призначене на 22 липня.

Між тим інтернет-видання «Під прицілом» не змогло простежити за розвитком під час розгляду справи. Суддя Господарського суду Волинської області Віталій Войціховський врахував заперечення проти присутності у залі суду репортера. Проти того, аби за розглядом справи у суді стежила представник інтернет-видання «Під прицілом», виступила розпорядник майна Оксана Рудецька.

Заслухавши клопотання про присутність у судовому засіданні репортера, арбітражний керуючий у справі заявила про те, що наше інтернет-видання ніби то поширює недостовірну інформацію, щоправда, не уточнивши в якій саме частині були допущені не правдиві факти. Крім того аргументом стала комерційна таємниця діяльності фірм – учасників справи.  

«На сьогоднішньому судовому засіданні буде розглядатися ряд вимог кредиторів, яких на сьогоднішній день є значна кількість. Їхні вимоги є також немалими, а тому поширення даної інформації може негативно відобразитися на діяльності. Прошу заслухати розгляд вимог кредиторів в закритому засіданні. Вважаю, що дана інформація є комерційною, тому прошу відхилити це клопотання представника цього інтернет-видання щодо присутності на засіданні».

Представник одного з кредиторів ТзОВ «Західмолоко» Олександр Мукомел підтримав думку розпорядника майна Оксани Рудецької.

Тож суд дослухався до думки учасників справи і запропонував відшукати згодом цю справу у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Між тим варто наголосити на питанні ділової репутації, про яку заявляла в суді Оксана Рудецька. Якщо звернутися до автобіографічної довідки, яка донедавна перебувала у відкритому доступі на сторінці самої Оксани Рудецької в популярній соцмережі «Однокласники», то це поняття доволі вдало характеризує успішну кар’єрну драбину самої молодої жінки. Нагадаємо, у одній з наших попередніх публікацій йшлося саме про цю арбітражного керуючого у справах про банкрутство фірм групи «Континіум». Перед тим як представляти інтереси компаній у судах в якості представника компаній цієї структури, вона й сама очолювала кілька та вказувалася як засновник окремих з них. Таким чином, щодо її не зацікавленості у спрвах можна посперечатися, однак те, що ця арбітражний керуючий виконує свою роботу на совість – факт.

До слова, цього дня на розгляді судді господарського суду Волині Віталія Войціховського була ще одна справа із низки інтересів «Континіуму», про банкрутство ТзОВ «Тірол-Інвест» за позовом ТзОВ «Континіум-Укр-Ресурс». Однак представник ТзОВ «Континіум-Укр-Ресурс» Оксана Рудецька знову заперечила, зіславшись на ті ж аргументи, що й у попередній справі. Цю думку підтримав і арбітражний керуючий Микола Томашук. Таким чином репутація ділова потенційних банкрутів з сотнями мільйонів кредитів захищена. І дійсно, навіщо надавати зайвого розголосу справі, у якій ціна питання складає шестизначні, а то й значно більші суми.