Розробивши технічну документацію, оминувши Олицьку селищну раду, Ківерцівська райспоживспілка тепер позивається до суду.

Тепер райспоживспілка просить суду зобов’язати селищну раду внести зміни до договору, таким чином зменшивши нормативну грошову оцінку земельної ділянки, відповідно і орендну плату.

Понад півтора гектари землі, яка перебуває у власності селищної ради смт. Олика з 2006 року орендує Ківерцівська райспоживспілка. 

Ухвалою Господарського суду Волинської області було викликано начальника відділу Держземагенства у Ківерцівському районі для дачі пояснень, власне він і підписував документацію.

У зв’язку з тим, що керівник даної установи перебуває вже 4-й день у відпустці, він делегував представника Держземагенства.

Отже, як  стало відомо під час судового засідання, позивач вимагав змінити нормативно грошову оцінку земельної ділянки з 1 мільйона 691 тисячі 530 гривень на 921 тисячу 368 гривень 97 копійок.

Проте, представник Держземагенства підтвердила, що ціну варто змінити, мотивуючи це тим, що на основі розробленої технічної у минулому році земельна ділянка була змінила своє цільове призначення. Отже була для комерційного використання, а стала –  понад гектар – для змішаного та лише 0,48 га для комерційного, решта – для громадського.

Однак, як зясувалося у суді, ця технічна документація обійшла селищну раду.

Як пояснила після судового засідання голова Олицької селищної ради Олена Кашевська, зменшивши нормативно-грошову оцінку землі, відповідно і буде зменшена плата за оренду. Однак, як це пояснює голова селищної ради, райспоживспілка, фактично залишивши стару «обгортку», повністю змінили технічну документацію. Навіть кадастровий номер використали попередній.    

Господарський суд Волинської області у суді оголосив перерву для детального вивчення матеріалів по справі.