У Луцьку в галереї мистецтв небайдужі мешканці міста долучились до акції «Оберіг для солдата». Люди виготовляли ляльки-мотанки, які найближчим часом передадуть бійцям на Схід. Про це повідомляє IA ZIK.

Долучились до створення оберегів понад сотня небайдужих. Дехто навіть приніс з дому заготовки: «Роблю таку ляльку вперше, це дуже відповідально. Тут є старі вишивки я з них зроблю хустку, яка символізуватиме захист солдат. Такий собі покров», – розповіла школярка Тетяна Солоха.

«Ідея виникла тиждень тому. Ми знаємо, як вояки тішаться таким подарункам. Такі подарунки піднімають бойовий дух вояків. Чому саме мотанка? Бо вона м’яка, легенька. Її можна носити із собою, вона не займає багато місця. І до того ж це наша древня українська лялька, наш оберіг. Нам приємно, що нашу акцію прийшло стільки людей», – розповідає організатор Тетяна Мілковська.

Зробити оберіг для українського солдата прийшли навіть хлопці. «Ці ляльки для наших вояків, тому хочеться не просто зробити мотанку, а вкласти у неї частинку душі. Тоді це буде справжнім оберегом. Така лялька – найменше чим можу допомогти українській армії», – додав учасник акції Олексій Лопанов.