Ось уже кілька тижнів гірники Волині протестують проти закриття шахт і вимагають виплатити заборгованість із заробітної плати, яка становить більше 50 мільйонів гривень. Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Сьогодні шахтарі на чолі з Нововолинським міським головою Віктором Сапожніковим зустрілися з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком.

Нагадаємо, в понеділок голова облдержадміністрації Володимир Гунчик під час оперативної наради повідомив, що після тривалих переговорів із Міністерством енергетики та вугільної промисловості України стало відомо: днями мають надійти 15 мільйонів гривень, які покриють частину боргів із виплати заборгованості із заробітної плати перед шахтарям. Проте на сьогодні кошти так і не надійшли, з яких причин – невідомо.

На зустрічі з гірниками голова облдержадміністрації Володимир Гунчик вкотре наголосив, що повністю підтримує справедливі вимоги працівників шахт і завжди відстоюватиме їхні інтереси.

- Незважаючи на вкрай напружену ситуацію, яка нині склалася у вугільній галузі України, на сьогодні питання номер один – повністю погасити борги перед шахтарями, - сказав Володимир Петрович. – Я не розумію, чому у вугільному відомстві цього ще досі не зробили, адже ще в понеділок перший транш коштів було виділено.

Відтак голова облдержадміністрації запевнив гірників, що вже сьогодні намагатиметься вирішити це питання на рівні Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Якщо ж ситуація не зміниться – звернеться в Адміністрацію Президента України Петра Порошенка.

Варто зазначити, що в п’ятницю, 27 березня, шахтарі планують заблокувати пункт перетину кордону «Ягодин».