Господарський суд Волинської області відмовив НАК «Нафтогаз» у задоволенні позову до ПАТ «Волиньгаз» про стягнення понад 38 мільйонів гривень. 

Ми вже писали про те, що у липні НАК «Нафтогаз» подала позов до Господарського суду Волинської області з вимогою стягнути з ПАТ «Волиньгаз» 38 594 881 гривню, з яких 23 324 643 гривні складає основний борг, 7 915 692 гривні - інфляційні витрати, 6 740 669 гривень пені та 3 % річних у сумі 613 867 гривень. 

Втім під час судового засідання представник НАК «Нафтогаз» заявив, що на сьогоднішній день сума боргу зменшилася на 10 мільйонів гривень, хоча й не став зменшувати розмір позовних вимог. 

У свою чергу представник ПАТ «Волиньгаз» цілком заперечив проти задоволення позову, оскільки вважав, що позивач взявся стягувати борги передчасно. Так, представники відповідача в суді пояснили, що у 2013 році заключили договір з НАК «Нафтогаз» про поставку природного газу, а у грудні 2014 договір пролонгували ще на рік. Крім того, умовами договору визначено, що остання дата розрахунку 30 січня 2016 року, а тому НАК «Нафтогаз» ще не має права стягувати кошти, як прострочений платіж. 

Для того, аби з'ясувати яка насправді сума заборгованості у ПАТ «Волиньгаз» перед НАК «Нафтогаз», головуючий по справі суддя Ігор Гарбар оголошував перерву у судовому слуханні на кілька годин. 

Вже після перерви представники ПАТ «Волиньгаз» принесли виписки з бухгалтерії де вказано, що станом на 8 вересня, ПАТ «Волиньгаз» боргує НАК «Нафтогаз» більше 13 мільйонів гривень, однак аж ніяк не 23 мільйони, які намагається стягнути позивач. 

Тож враховуючи усі факти та докази по справі суддя вирішив у позові НАК «Нафтогаз» відмовити повністю. 

Однак зауважимо, що сторони ще мають можливість оскаржити рішення в апеляційному порядку.