Луцький міськрайонний суд засудив підприємця, який свого часу проводив капітальний ремонт на одній із котелень ДКП «Луцьктепло» та здійснював надбудову 4 поверху адмінбудівлі підприємства, що на вулиці Гулака-Артемовського. 

Про цей ремонт свого часу нам розповідали обурені працівники підприємства під час чергових зборів колективу. 

Тоді люди дивувалися для чого адміністрації підприємства потрібен додатковий поверх в адмінбудівлі, і чому понад рік триває капітальний ремонт на одній із котелень «Луцьктепла». Однак не лише тривалість, а й якість самого капітального ремонту неабияк обурювала комунальників. 

Так, під час чергових зборів трудового колективу одна з жінок, яка працює на котельні, що знаходиться у Луцьку за адресою вул. Стрілецька, 2, розповіла, що такі ремонті роботи не можна назвати навіть косметичним ремонтом. Мовляв, у нові вікна скло вставляють зі старих, стелю лишень білять вапном, покрівлю замінили, а діряву металеву основу, яку наскрізь проїла іржа - залишили. З одного боку робили стяжку стіни і буквально з іншого видніється широчезна тріщина. 

В той же час і надбудова 4 поверху адмінбудівлі не обійшлася без скандалів. Так свого часу працівники підприємства заявляли, що ця надбудова обійшлася підприємству у майже 50 мільйонів гривень. ЦЮ інформацію навіть підтвердив заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Волинської облдержадміністрації Володимир Бондарук і навіть показав відповідний документ. Однак на наступний день посадовець спростував цю інформацію. 

Та все ж трудовий колектив ДКП «Луцьктепло» домігся, аби Держфінінспекція у Волинській області провела перевірку на підприємстві. 

Вочевидь, саме результати цієї перевірки стали підставою для того, щоб проти сумнівного забудовника відрили кримінальне провадження за статтею привласнення та розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем. 

Невдовзі цю справу розглядали у Луцькому міськрайонному суді. Вочевидь обвинуваченим у провадженні був підприємець Юрій Соловюк, чиє ім'я свого часу було зазначене на будівельному паспорті котельні, що по вулиці Стрілецькій. 

Так, з матеріалів справи стало відомо, що свого часу підприємець отримав на свій банківський рахунок кошти від ДКП «Луцьктепло» в сумі 770 600 гривень для підряду надбудови четвертого поверху підприємства. Згідно договору підряду підприємець виконав лише частину робіт на суму 272 327 гривень. Однак відповідно до висновку комісійної судової будівельно-технічної експертизи загальна вартість фактично виконаних робіт ще менша, аніж вказана в актах на 40 000 гривень. Тому підприємця звинувачують у тому, що ці 40 000 гривень він привласнив. 

Разом з тим, така ж ситуація і щодо котельні — підприємець отримав на свій рахунок 776 286 гривень, виконав робіт на 672 965, а відповідно до висновку комісійної судової будівельно-технічної експертизи завищив вартість робіт на 13 158, які успішно привласнив. 

Що ж стосовно невикористаних коштів, це питання в суді не досліджувалося, а тому й ми не знаємо чи повернулися вони підприємству. 

Разом з тим, зауважимо, що за такі зловживання підприємець обійшовся лише незначним штрафом, оскільки підписав з ДКП «Луцьктепло» угоду про примирення, яку в подальшому затвердив Луцький міськрайонний суд. 

Згідно цієї угоди підприємця зобов'язали до 1 листопада 2015 року підприємця зобов'язали повернути кошти в сумі 53 276 гривень, або виконати необхідні роботи чи поставити товарів на таку ж суму. Окрім цього його змусили сплатити штраф у розмірі 850 гривень та навіть не позбавили права займатися підприємницькою діяльністю.