Сьогодні 16 вересня відбулась 20-та звітно-виборча конференція Волинської обласної організації профспілки працівників житлово-комунального господарства, міської промисловості, побутового обслуговування населення.

Конфлікти розпочалися разом із початком засідання. Під час затвердження регламенту конференції виявилось, що 5-ти представникам державного комунального підприємства «Луцьктепло» не були видані мандати.

Голова мандатної комісії Світлана Захарчук заявила, що у зв’язку з порушенням виконання вказівок 5-ого пленуму обкому профспілки, згідно якого участь і право голосу у звітно-виборчій конференції має 1 представник делегований не менш як від 100 працівників, 5 делегатів від ДКП «Луцьктепло» позбавляються права голосу. Вона розповіла, що на підприємстві «Луцьктепло» зареєстровано 220 членів профспілкового комітету, отже і делегатів мало бути 2. Отож керівник мандатної комісії не надала права голосу жодному з делегатів.

Голова профкому ДКП «Луцьктепло» Неоніла Слюсар та голова цехового комітету Володимир Федотов намагались пояснити присутнім ситуацію на підприємстві. Як переконує Федотов, з бухгалтерії підприємства зникли документи звітності від 2012-того року по теперішній час, тож 220 членів профкому – цифра недостовірна. Він також розповів, що керівництво «Луцьктепло» намагалось розвалити профспілкову організацію, а зараз, переконують присутні, до них вступило набагато більше працівників.

Його колега Неоніла Слюсар доводила, що за ініціативи тодішнього керівництва ДКП «Луцьктепло» попередній голова профспілкового комітету підприємства Олександр Малащук був обраний на свою посаду за підробленим протоколом голосування. Слюсар також розповіла, що Малащук витратив близько 47 000 гривень з фонду профспілкового комітету «на цукерки і матеріальну допомогу» без згоди членів комітету, лише за своїм підписом. З її слів, вже будучи знятим з посади голови первинної профспілкової організації, та виключеним з членів профспілки, він протягом 6-ти місяців блокував роботу профспілкового комітету, намагаючись через суд визнати недійсним рішення конференції, згідно якого його зняли з посади. Неоніла Слюсар додала, що, за її інформацією, проти Малащука було розпочато 3 кримінальні справи.

Під час бурхливого обговорення виявилось, що на початок року кількість членів профспілки «Луцьктепло» складала 550 працівників, але адміністрація підприємства з квітня припинила відраховувати членські внески. Колективу підприємства вдалось усунути попереднє керівництво, і наразі триває процес відновлення профкому.

Представники «Луцьктепло» попросили врахувати незаконні дії керівництва підприємства, яке різними засобами намагалось знищіти профспілковий комітет,  включити їх у склад звітно-виборчої конференції та надати право голосу.

«Чи ви боїтесь 5-ти голосів які не так проголосують?» - запитала Неоніла Слюсар.

Проте прохання представників «Луцьктепло» не були підтримані колегами.

Голова профкому ДКП «Луцьктепло» звинуватила керівні органи обласного комітету профспілки у неналежному виконували своїх обов’язків. Зокрема Слюсар звинуватила його голову Світлану Євтєєву в тому, що вона не була на засіданнях, та не забезпечила вільне волевиявлення трудового колективу ДКП «Луцьктепо».

Всі пояснення і прохання працівників «Луцьктепло» видались не цікавими представникам інших підприємств, тому вони почали навмисно перебивати виступ Неоніли Слюсар оплесками.

Попри всі закиди з боку Неоніли Слюсар у сторону нинішньої Голови оли  обласного профспілк працівників ЖКГ, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення Світлани Євтєєвої щодо непрозорого розподілення профспілкових коштів, її все ж обрали головою Волинського профспілкового комітету. Тож ця пані обійматиме цю посаду наступних 5 років.