Чоловіка, який є фігурантом кримінального провадження щодо викрадення людини та вимагання грошей у сумі 200 000 гривень, засудили до іспитового терміну та відпустили з-під варти просто з зали суду. 

Раніше ми вже писали про те, як молодого волинянина ніби-то викрали, утримували кілька днів у заручниках та вимагали у нього 200 000 гривень, які йому мали надійти на банківську картку. 

Згодом кількох чоловіків, причетних до цього злочину, судили. Зокрема, молодика, який увесь час повинен був наглядати за «полоненим», та чоловіка, який виконував роль водія. 

Під час судового засідання так званий "водій" розповів у деталях події того дня, коли добрий товариш попросив його побути водієм на вечір. Мовляв, саме того дня друг підсудного хотів відпочити зі знайомими, а обвинувачений повинен був відвезти його додому. Чоловік переконував, що не знав, про наміри цих людей вимагати у когось гроші, а тим паче тримати в заручниках. 

«Мій товариш просто попросив, щоб я побув на вечір водієм, бо він хоче відпочити з друзями, а так як усі будуть випивати, то не буде кому всіх порозвозити додому», - розповідав у суді обвинувачений. 

Єдине в чому визнає себе винним чоловік, так це у тому, що викрав навігатор з автомобіля потерпілого. Зауважимо, що обвинуваченого судили і за це. Проте, оскільки підсудний активно співпрацював зі слідством, давав покази суду та одразу зізнався у крадіжці, суд прийшов до висновку, що йому можна призначити іспитовий строк позбавлення волі. 

Попри це, на час розгляду справи в суді, обвинувачений був під вартою. Тож суд виніс вирок, яким засудив лучанина до п'яти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном. Разом з тим, представники Феміди відпустили засудженого з-під варти просто з зали суду.