Через звинувачення у причетності до земельного дерибану начальника управління Держгеокадастру у Волинській області Василя Василенка розпочали службове розслідування. Про це під час засідання громадської ради при Волинській ОДА повідомив Ігор Дильов.

Нагадаємо, що після Революції Гідності до Василя Василенка постійно висувають претензії стосовно його перебування на посаді, адже по нині він не пройшов люстрацію. Разом з тим, йому неодноразово закидали причетність до земельних оборудок, однак досі він так і не полишив посаду, оскільки його вини не доведено повністю. Небувалий розонанс викликала остання інформація щодо причетності Василя Василенка до передачі землі площею 2 гектари біля озера Пісочне в приватні руки. 

Зокрема, як повідомляли у своєму листі депутати Старовижівської райради, посадовець надав дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 2,00 га (землі державної власності сільськогосподарського призначення (пасовища) у власність для ведення особистого селянського господарства працівнику управління СБУ у Волинській області Подольцю Д.А. Ця ділянка розташована за межами населеного пункту Любохинівської сільської ради і прилягає до стометрової зони озера Пісочне. 

За словами представників громадської ради, вже було оголошено конкурс на посаду начальника обласного геокадастру. Тим часом, органи розпочали службове розслідування по відношенню до Василя Василенка щодо його причетності до вищезазначених земельних оборудок.