Якщо за підсумками голосування в першому турі не буде абсолютного переможця, територіальні виборчкоми призначать другий тур.

Повторне голосування на виборах мерів великих міст пройде 15 листопада у разі, якщо не буде абсолютного переможця за підсумками голосування в першому турі, заявив голова ЦВК Михайло Охендовський  - пише Корреспондент.net.

У більшості українських регіонів на цей момент відбувається підготовка до місцевих виборів, призначених на 25 жовтня парламентом. Цього дня жителі міст, в тому числі, обиратимуть мерів.

«Якщо жоден з кандидатів 25 жовтня не наберене обхідної кількості голосів, територіальні виборчі комісії призначають повторні голосування на 15 листопада», - сказав Охендовський, наголосивши на тому, що перенесення цієї дати не передбачене.
Глава ЦВК також підкреслив, що лише в 35 містах України з населенням більше 90 тис. людей вибори мерів відбудуться за мажоритарною системою з абсолютною більшістю.

«Це значить, що для перемоги потрібно набрати 50% плюс один голос», - нагадав він. Найбільш проблемною точкою на майбутньому голосуванні залишається Маріуполь. Незважаючи на заяви влади про можливе перенесення виборів у місті, раніше голова ЦВК виключив скасування виборів в Маріуполі.