Колишній суддя Ківерцівського районного суду Іван Підгорний, якого свого часу затримали на хабарі, позивався до свого колишнього суду про стягнення суддівської винагороди. Проте, коли справа вже була призначена до судового розгляду, зовсім несподівано, позивач відкликав свою позовну заяву.

Нагадаємо, що Івана Підгорного засудили до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

У жовтні 2008 року він отримав хабар у вигляді пральної машинки та 1200 гривень за винесення позитивного рішення. А у 2010 році, як повідомили в СБУ, суддя вимагав у підприємця 4000 гривень за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акту опису.

У червні 2010 року співробітники СБУ спільно зі слідчим прокуратури затримали правопорушника «на гарячому» неподалік від будівлі суду під час одержання ним частини хабара.

Суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.

Окрім цього, хабарника позбавили права обіймати посади судді та посади, наділені владними та організаційно-розпорядчими функціями чи займатись такою діяльність в органах державної влади і органах місцевого самоврядування, строком на 3 роки.

Зрештою, цього року колишній суддя звернувся до Волинського окружного адмінсуду з позовом про стягнення суддівської винагороди. Проте сьогодні, перед початком судового засідання стало відомо, що Іван Підгорний відкликав свій позов.