Житель Любомльщини жорстоко побив свою матір, яка померла в реанімації ЦРЛ, так і не приходячи до тями. Причиною конфлікту стало 12 гривень, за які злочинець хотів купити цигарок.

Трагедія трапилася ще в 2011 році. Тоді засуджений прокинувся зранку та почав шукати гроші — 12 гривень, які він звечора залишив собі на цигарки. Коли ж чоловік не знайшов кошти, то взявся питати у своєї матері, чи раптом вона не знає, куди зникли його гроші.

Жінка відповіла сину, що коштів не брала і не знає де вони, проте чоловіка це лише розізлило і він з кулаками накинувся на свою матір. Спочатку він її гамселив кулаками по голові, а коли вона впала, то продовжив бити ногами.

Потім зловмисник пішов до своєї кімнати, а його матір в цей час сховалась на кухні. Проте злочинець подався за нею і продовжив з'ясовувати стосунки. Там чоловік схопився за сокиру та кілька разів вдарив матір по голові, від чого вона впала. Коли ж жінка намагалася підвестися - чоловік схопив ножа та почав різати матері руки і лице, аби не дозволити їй встати.

Зупинився нападник лише тоді, коли побачив, що лице його мами було повністю в крові. Тоді злочинець наказав жінці піти вмитися. Проте вже за кілька хвилин знесилена й побита матір вийшла на вулицю та впала в рів з водою, що біля будинку.

Душогуб побачив це і спершу намагався допомогти жінці, проте коли зрозумів, що самотужки її не дістане з води, то замість того, аби кликати на допомогу, знайшов палицю та знову взявся лупцювати матір. Зупинити насильника змогла лише сусідка, яка саме в цей час проходила поряд. Жінка пригрозила, що викличе наряд міліції.

Лише після цього кат покинув палицю, яка від його ударів розламалася, та подався геть. Вже коли він повернувся, то побачив, що в його будинку зібралися односельчани, які й витягли бідолашну жінку з води, занесли в будинок, переодягнули та почали надавати першу медичну допомогу.

Зрештою, побиту та порізану жінку забрали до реанімаційного відділення Любомльської ЦРЛ, де вона невдовзі померла.

Сам же зловмисник в цей день більше додому не приходив, а повернувся лише пізно вночі. Чоловік заліз до будинку через вікно та ліг спати. Проте вже зранку його розбудили правоохоронці.

В липні 2011 року Любомльський районний суд засудив душогуба до 12 років позбавлення волі. Проте у вересні 2013 року чоловік клопотав перед судом про поновлення строку на апеляційне оскарження. Любомльський районний суд поновив засудженому строк на апеляційне та касаційне оскарження, однак оскільки зловмисник цим правом не скористався - в подальшому суд відмовляв йому.

Відтак, засуджений почав оскаржувати відмовні ухвали Любомльського районного суду.

Наразі відомо, що вбивця відбуває покарання в Сокирянській виправній колонії Чернівецької області та невдовзі його етапують до Луцька на розгляд апеляційної скарги.