У Луцьку вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності у Києві. Зокрема, чиновники, учасники Євромайдану, представники громадських організацій, бійці АТО та інші лучани сьогодні зібрались на Театральній площі міста поруч з фотостендом Новітніх Героїв, аби віддати шану полеглим за єдність України.

Молебень пройшов також і на Меморіалі Вічної слави, де встановлено стелу Волинським Героям Небесної Сотні та Героям України. Зокрема, з Театрального майдану хода під жовто-блакитними стягами рушила на меморіальний комплекс.

 

Першими в колоні йшли семінаристи з хоругвами та учні військвого ліцею з прапорами.

 

 

За ними, як і годиться, вишикувалось духовенство та перші особи міста.

 

Однак, з-поміж тих, хто йшли попереду - виявилось досить мало тих активістів, які так яро стояли на майдані у 2013-2014 роках. Зокрема, з квітами йшли Володимир Гунчик, Микола Романюк та Юлія Вусенко, яких свого часу на акціях протесту ніхто навіть не бачив.

 

 

 

Попри це, активісти, які власне були учасниками тих подій у Києві, здебільшого стояли осторонь. 

"Вони тільки тепер так урочисто вшановують Героїв  - гарно йдуть у перших рядах... А де вони були 2 роки тому, коли нас лупили кийками на майдані в Києві, коли нас відстрілювали як зайців? Де Бондар, Данильчук та інші ярі активісти - стали в сторонці, а то й взагалі проігнорували... А такі були завзяті. Але вони віддали мізер, впорівнянні з нашими хлопцями, які загинули 2 роки тому", - розповідає Сергій М.