У школах незабаром зміниться метод навчання точним наукам і з'явиться новий предмет в навчальній програмі.

Про це повідомила профільний міністр Лілія Гриневич, передає "Стіна".

Планується об'єднати в один предмет фізику, хімію, біологію та географію.

Він замінить в шкільній програмі всі вищевказані науки для старших класів з профільним гуманітарних напрямком.

"Це можливо в профільній старшій школі, коли діти вибирають гуманітарний профіль і коли їм не вистачає часу на поглиблене вивчення цікавих для них предметів. Це означає, що частина предметів потрібно якимось способом об'єднати, щоб вони все-таки мали загальне уявлення про картину світу , про природні предмети. Очевидно, що до 9 класу вони вчили ці предмети, але все одно на рівні 10-11 класу такий курс продовжить розвиток ", - сказала вона.

Міністр пояснила, що існує міжнародний прогресивний досвід, коли природничі науки викладаються для загальноосвітньої мети, щоб людина розуміла природне явище з усіх точок зору.

Читайте також: До 1 грудня кожна українська школа повинна прозвітувати про кошти.

У відомстві поки не говорять, коли планується запровадити нововведення в школи. До того ж, в даний час для викладання об'єднаного предмета немає ні вчителів, ні підручників.

За словами Гриневич, найближчим часом об'єднаний курс, можливо, введуть в якості експерименту. Його будуть викладати в 1-2 школах в країні, після чого використовують отриманий досвід для того, щоб розширити проект на всі школи гуманітарного спрямування.