Епідеміологічне розслідування встановило, що хвороба у навчальний заклад прийшла з багатодітної луцької родини (у сім’ї категорично проти вакцинації), старший син з якої навчається у Львові. Там хлопець й підхопив захворювання, після чого приїхав додому та інфікував свої братиків і сестер, котрі відвідують школу № 25, інформує Вісник і К. 

Про це розповіла завідувачка Луцького міськміжрайонного відділу Волинського обласного лабораторного центру Наталія Шелепа. З її слів, найбільш масовий випадок захворюваності на кір у Луцьку зафіксовано у загальноосвітній школі №25. Тут підозру на кір поставлено одразу 13 учням.

Восьмеро з 13 хворих не отримували вакцини від кору жодного разу, двоє не робили повторну ревакцинацію, а троє були щеплені повноцінно. Також інфікувалася мама однієї дитини яка працює науковим співробітником у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки занедужала науковий працівник.

Ще два випадки підозри на кір зафіксовано у луцькій школі № 7 – тут захворіли братик і сестричка.

Відзначимо, що усі ці випадки перебувають на стадії лабораторного підтвердження. До речі, підозра на кір в учнів луцької школи №3 не підтвердилася.