Кількість українців, які отримуватимуть субсидії під час цього опалювального сезону зменшиться у порівнянні з минулим роком.

Про це повідомила заступник директора департаменту державної соціальної допомоги, керівник відділу адресного надання пільг, компенсацій та житлових субсидій Міністерства соціальної політики Тетяна Голубенко, пише УНН.

Зі слів Голубенко, цього опалювального сезону субсидії отримуватимуть понад 6 мільйонів домогосподарств у всій Україні. Порівняно з показником минулого року - близько 6,7 мільйона - їхня кількість трохи зменшилася, але неістотно. Планують, що в наступному році цей показник знижуватиметься вже більш вагомо, адже доходи українців зростають.

«Нині під час розрахунку розміру субсидій на новий опалювальний період беремо до уваги показники доходів громадян за І-ІІ квартали 2017 року. А в той час, як пам’ятаєте, саме було збільшено вдвічі мінімальну заробітну плату. Це вплинуло на число отримувачів субсидій - їхня кількість зменшилася. Однак на цей опалювальний сезон фахівці відділів соцзахисту поки що мають неповну картину оновлених доходів українців. Адже не слід забувати, що у жовтні відбулося осучаснення пенсій. Та можу заспокоїти літніх людей: хоч би на яку суму збільшилася ваша виплата, на розмір субсидії це не вплине. Принаймні в цьому опалювальному сезоні», - пояснила вона.