Хропіння може виникати з різних причин, проте завжди створює проблеми. Існує декілька способів, щоб позбутися цього неприємного явища.

Про це розповідає “Народна Правда” із посиланням на terrawoman.ua.

Використовуйте додаткові подушки

Спробуйте спати на більш високій подушці або класти голову на дві подушки. Висота дозволяє дихати вільніше, уникаючи хропіння.

Сон на боці

Сон на животі примушує язик злегка зрушуватися назад в горло, блокуючи повітря.

Полоскання рота з м’ятною олією

Спробуйте зробити це перед сном, додайте 2-3 краплі ефірної олії перцевої м’яти в склянку теплої води. Увага: це не ковтати, необхідно тільки зробити полоскання рота і горла.

Полоскання м’ятним чаєм

Просто покладіть жменю листя м’яти в чашку гарячої води. Почекайте декілька хвилин, а потім вийміть м’яту і прополощіть рот і горло перед сном.

Чай з кропиви

Іноді хропіння викликане алергією на пил, шерсть тварин і волосся на дивані і фіранках. Просто доведіть склянку води до кипіння, додайте висушене листя кропиви (продається в аптеці) і накрийте кришкою. Через десять хвилин процідіть і випийте цей природний антигістамін перед сном.

Схуднення

Чи знаєте ви, що ожиріння може також викликати хропіння? Втрата зайвої ваги допоможе краще спати. Постарайтеся ходити, робити регулярні фізичні вправи і уникати паління, якщо ви палите. Алкоголь також є поганою ідеєю перед сном.

Сік проти хропіння

Подрібніть у блендері невеликий шматочок кореня імбиру, 2 середніх моркви, 2 яблука, додайте 1 столову ложку лимонного соку і 100 мл води. Випийте за півгодини до сну.

Цибуля і сіль

Розріжте одну середню цибулину і помістіть в маленьку тарілку. Посипте цибулю сіллю. Помістіть тарілку перед сном поряд з вашим ліжком і залишіть її там всю ніч, поки ви спите.

Кардамон

У склянку теплої води додайте половину чайної ложки порошкоподібного або подрібненого насіння кардамону і добре перемішайте. Випийте цей напій за півгодини до сну.