Протягом останнього року нардеп і лідер РПЛ Олег Ляшко разом з дружиною придбав нерухомості на 20 мільйонів гривень.П

Про це йдеться в сюжеті “Наших грошей”, пише Народна Правда з посиланням на ТСН.

На початку 2016 року цивільна дружина нардепа – Росіта Сайранен – придбала у Києві земельну ділянку на 600 квадратів для сільского господарства. Утім, на ділянці вже побудований двоповерховий будинок на 300 квадратів. У декларації політика це майно не вказано.

Росіта Сайранен 10 років тому керувала компанією “Консу Київ”, яка надавала юридичні та нотаріальні послуги, а згодом стала менеджером у клубі гральних автоматів, де й познайомилася з Ляшком.

На початку 2017 року радикал купив собі будинок і земельні ділянки в елітному Козині. Площа маєтку – 550 квадратів. Загальна вартість – 15 млн грн. В інтерв’ю журналістам Ляшко переконував, що придбав майно у кредит, утім, в декларації і у витягу на нерухомість дані про кредит або іпотеку відсутні.

“Я не заплатив за нього гроші… В кредит, заробляю… Здав в оренду квартиру, в мене є гроші на депозиті в банку, я отримую відсотки, я можу взяти кредит”, – сказав він.

За декларацією, у Ляшка є Mercedes S 550 і Land Cruiser, проте їздить він на броньованому авто Cadillac Escaladе. Офіційно це авто записано на радника Ляшка – члена РПЛ Олександра Гулака. У своїй заяві до ЦВК він вказував, що тимчасово не працює.

У декларації нардеп вказав, що продав нерухомість компанії “Асфа Лайн”, зареєстрованій на Чернігівщині. Йдеться про двоповерхову споруду у центрі Прилук, де і до продажу, і після розміщується регіональний офіс Радикальної партії.

Примітно, що вказана компанія “Асфа Лайн”, яка опікувалась продажем приватної власності нардепа, пов’язана із головою Чернігівського осередку “Радикальної партії”, депутатом Чернігівської облради, Олегом Авер’яновим. За даними журналістів, у 2009 він влаштував схему з закупівлі пожежної техніки з Росії через родинні фірми.

Сам Авер’янов заперечував причетність до цієї компанії, але його колишня дружина Євгенія судиться за неї, як за спільне майно.