Ти напевно знаєш про те, що секс з коханою людиною дуже корисний, передає Ukr.Media.

А вибуховою оргазм взагалі відмінно впливає на фізичне і психологічне здоров'я і дозволяє відчувати себе чудово. Однак нові спільні дослідження сексологів і психологів показали, що найкращий ефект від сексу настає протягом 2 днів після нього. Так що в цій справі, як у театрі, найцікавіше починається після того, як завіса закривається.

Вчені з особливою увагою поставилися до феномену, який описує сексуальне задоволення, і заявили, що пристрасні заняття любов'ю можуть забезпечити тобі відмінне самопочуття на 48 годин. 

Той стан, в якому ти знаходишся після інтимної близькості, дослідники назвали терміном «постсексуальне світіння». Саме воно забезпечує тобі ті приємні відчуття, які супроводжують тебе 2 дні. Експерти в області сексуальних відносин називають так відчуття теплоти, легкості і ніжності, пов'язане з вивільненням окситоцину, що люди зазвичай відчувають після статевого акту.

Цікавий той факт, що літні пари в довгострокових відносинах можуть мати більш тривалий «світіння обумовлене склалися довірчими відносинами між партнерами.

Один з авторів дослідження, психолог Андреа Мельцер прокоментувала результати: «Наше дослідження показало, що сексуальне задоволення залишається протягом 48 годин після сексу. Люди з сильною «постсексуальним світінням» повідомляють про високий рівень сексуального задоволення протягом 48 годин після сексу, а також про більш високий рівень задоволеності відносинами кілька місяців потому».

Дослідження, опубліковане в журналі Psychological Science, показало, що саме дія «постсексуального світіння» сприяє більш чуттєвим і близьким стосункам у пар, які часто займаються любов'ю. Але вже на 3-й день все проходить.

Справа в тому, що концентрація чоловічої сперми після статевого акту знижується, але відновлюється протягом 48 годин — у цей період чоловік на підсвідомому рівні бажає бути ближче до жінки. Цей же термін — середній час виживання сперми в жіночому середовищі жінки.

У процесі дослідження було задіяно 214 пар різного віку та соціального статусу. Спостереження дійсно показали, що ті пари, які регулярно займаються любов'ю, менш конфліктні і більш щасливі в шлюбі. Тому, для того щоб підтримувати гармонію у відносинах, рекомендовано займатися сексом кожні 2-3 дні.