Лікарі з різних сфер в один голос радять відмовитися від куріння, адже ця звичка неймовірно шкідлива і повільно вбиває людину.

Про це повідомляє «24 канал».

Приблизно третина українців у віці від 18 до 25 років є постійними курцями. Більш ніж половина курців свою першу цигарку викурили до 12 років! Всього в Україні приблизно 11,5 млн курців: 9,1 млн чоловіків та 2,5 млн жінок.

До Міжнародного дня без тютюнопаління ми зібрали для вас кілька незвичних способів кинути курити

Акупунктура

Традиційна китайська медицина практикує акупунтуру, тобто встромляння голок у певні точки на тілі. Метод використовують для зняття болю та інших лікувальних цілях. Людям, які бажають кинути курити, теж пропонують пройти курс голковколювання.

Нюхати… неприємне

Дуже нестандартний, малоприємний, зате точно нешкідливий метод. Курцям радять разом з тютюновим димом вдихати запахи тухлих яєць чи інший неприємний для людини запах. За кілька тижнів куріння буде асоціюватися з негативними емоціями, тож кинути буде неважко.

Лайм

Ще один спосіб, який точно не нашкодить. І навіть, якщо не допоможе у боротьбі з цигарками, все одно позитивно вплине на організм. Курцям радять вживати більше лаймів. Скибочки цього цитрусового можна використовувати замість нікотинових жуйок. До того ж, у фрукті багато антиоксидантів і вітаміну С. Саме тому лайм може помогти у боротьбі з тягою до куріння.

Щоб не курити – жуйте

Один з народних методів радить курцям жувати смоли плодових дерев. Підійде вишня, яблуня, абрикос. Це абсолютно безпечно і навіть корисно! Адже таке жування дезінфікує порожнину рота і покращує стан зубів.

Або – пополощіть рот

І ще один спосіб. Людям, які кидають курити, радять полоскати рот спеціальним розчином кожен раз, коли з’являється непереборна тяга викурити цигарку. Відвар ви легко можете зробити вдома, він дешевий і абсолютно безпечний. Вам знадобиться: 1 чайна ложка подрібненого кореня аїру і 2 чайні ложки сушеної м'яти. Залийте трави склянкою окропу і дайте настоятися протягом години. Хочеться курити – полощіть рот цим відваром. Важливо, щоб баночка з рідиною завжди була біля вас.