1 вересня, віряни вшановують пам'ять святого Андрій Таврійського, а також у школах починається навчання – Перший дзвоник.

Читайте також: Як святкуватимуть День міста у Луцьку (програма заходів)

Дата 1 вересня ввійшла в історію кількома знаковими подіями та святами, передає Радіо.Максимум.

Традиційно в Україні 1 вересня, у перший день осені відзначають День знань. В цей день для учнів лунає перший шкільний дзвінок, який сповіщає про початок навчального року.

Щороку, у перший день осені, 1 вересня, кожна школа рясніє школярами у білих бантиках, з великими букетами квітів, їхніми стривоженими батьками та святково одягненими вчителями. Попереду на учнів чекають 9 місяців, які подарують нові знанняя, що пронесуться крізь усе життя, пише 24 канал.

Яке сьогодні релігійне свято

За церковним календарем сьогодні вшановують пам'ять Андрія Стратулата Таврійського. Святий був військовим начальником в римських військах, славився справедливістю, хоробрістю і непереможністю. Сам він увірував в Ісуса, але ще не прийняв хрещення. Перед боєм святий своїм воїнам розповів про Ісуса Христа, що допомагає всім вірянам. Закликаючи на допомогу Спасителя, бійці вступили в бій. З Божою допомогою численне військо персів змусив утікати невеликий загін воїнів. З походу святий повернувся зі славою.

Іменини: хто святкує День ангела

У неділю, 1 вересня, іменини відзначають власники таких імен: Андрій, Микола, Тимофій. Не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела!

На родні прикмети і традиції

– Південний вітер – до хорошого урожаю вівса.

– До цього дня овес встигає.

– Якщо дме полуденний вітер, то овес піде наспіх, подув вітер з теплих морів – на овес, який довго росте.

– Якщо місяць рогами вгору, то в найближчі дні буде хороша погода. Якщо рогами вниз, чекай негоди.

– Яка погода 1 вересня, така й осінь буде.

– Туман з ранку – зима сніжною буде.

– Якщо з ліщини листя почало опадати, то саме час буряк викопувати.

– Якщо 1 вересня зуб розболівся, то до ясен потрібно докласти невеликий шматочок свіжих буряків і тоді все пройде.

Що не можна робити сьогодні

– Сон з 31 серпня на 1 вересня віщий. Він несе вам добробут та радість. Якщо сновидіння, приснилося вдень 1 вересня, до вечора не збудеться, то не варто чекати його виконання в майбутньому. Про те, що вам приснилося в цей період, розповідати нікому не можна. Якщо дитина розповіла вам свій сон, збережіть його від усіх в таємниці.

– У цей день не можна ображатися на інших – не беріть близько до серця й пробачте кривдникам їхні кпини на вашу адресу.

– Також сьогодні не варто пропускати відвідини церкви, якщо ви віруєте.

– Наші пращури у цей день подумки оглядали прожитий рік, думали над помилками, які вони за цей час зробили, просили вибачення у тих, кого образили. Після цього будували плани на прийдешній рік, молилися Богу і просили допомоги.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook