Восени багато людей скаржаться на занепад життєвого тонусу і настрою. Дієтолог Олена Соломатіна порекомендувала обов’язково включати в осінній раціон харчування продукти, які сприяють виробленню гормону серотоніну, який називають також "гормоном радості". Цей гормон грає важливу роль в роботі нервової системи.

Читайте також: Супрун розкрила секрет правильного вживання жирів

Зокрема, за словами фахівця, від осінньої хандри ефективно рятують жирні молочні продукти – в них міститься триптофан, який допомагає виробленню серотоніну. Особливо корисний в цьому плані твердий сир, його вживання допомагає від спалахів роздратування і безсоння.

Також для активізації виробництва серотоніну гарні гриби, особливо гливи, і горіхи. Ці продукти відрізняються високим рівнем вітамінів групи В, які необхідні для перетворення триптофану в нейромедіатор серотонін.

Інше багате вітамінами В джерело – це бобові.

Читайте також: ТОП-6 популярних продуктів, які серйозно шкодять середовищу

Ще один продукт, який ефективно поліпшує настрій – банани. Вони збагачені речовинами, що викликають відчуття, схоже з ейфорією, допомагають при хронічній втомі. Крім цього майже миттєво підвищує емоційний тонус, бадьорить, дарує працездатність і енергійність шоколад. Експерт порадила віддавати перевагу темному.

Увійшли в цей список "ліків" від осінньої хандри і інші продукти, що відрізняються високою концентрацією триптофану, необхідного для вироблення серотоніну – ставрида, курятина і курячі яйця, яловичина.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter