Наразі в багатьох українських школах впроваджується проект Новий освітній простір, принципами якого є енергоефективність, сучасне обладнання, мотивуючий простір та безбар’єрність. З 1 вересня в Україні вступили в дію оновлені сучасні державні будівельні норми щодо будівництва та реконструкції навчальних закладів. При цьому, досі приблизно в 10% українських шкіл туалети для школярів розташовані на вулиці – від такої практики минулого століття потрібно остаточно відходити.

Читайте також: Волинський вчитель звернувся до ВР із пропозицією встановити педагогам фіксований розмір доплати за престижність

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

"Сьогодні, на жаль, статистика щодо туалетів в дитячих навчальних закладах шокує. У 10% шкіл України взагалі відсутні туалети в приміщеннях. Вони знаходяться на вулиці. І в переважній кількості це стосується початкових шкіл, де навчається зовсім малеча. Україна повинна остаточно відійти від такої практики минулого століття", – зазначив він.

Читайте також: В українських вузах з'явилася нова спеціальність

За словами Парцхаладзе, забезпечення дітей у школах комфортними та сучасними туалетними кімнатами є не менш важливим, ніж облаштування тепла у класах чи закупівля необхідного обладнання.

"Понад 30% тих вбиралень, що знаходяться в приміщеннях, потребують термінового ремонту. І навіть там, де начебто провели ремонт і зробили все гаразд, часто, наприклад, зовсім не ставлять дверцята на кабінки. Або зовсім забувають про необхідність влаштування туалетів для потреб дітей з інвалідністю. Прошу всі регіони, місцеві органи влади обов’язково звертати на це увагу!" – зауважив Парцхаладзе.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter