Селяни звинуватили сім'ю в шахрайстві, погрожували, опублікували оголене фото дівчинки в соцмережах і створили нестерпні умови для життя.

Читайте також: Співачка Віра Брежнєва зреклася України: фанати обурені (відео)

Жителі села Томсіно Псковської області Російської Федерації вже кілька місяців "цькують" 12-річну Тасю Перчикову, яка написала листа президенту Володимиру Путіну зі скаргою на бідність сім'ї і важку роботу її матері Олени. Про це повідомляє "Медуза". За їх даними, в адміністрації президента на лист так і не відповіли, реакції від місцевої влади також не було. Небайдужі росіяни зібрали для Перчикових близько 90 тисяч рублів, надсилали дитячі речі та канцелярські товари. На пожертви сім'я купила техніку для городу, книги, одяг і медикаменти, інформує УНІАН з посиланням на портал "Медуза".

За словами дівчинки, як тільки їм стали приходити гроші іта посилки, односельці озлилися на неї і почали обзивати, діти перестали з нею дружити, погрожували, звинувачували в крадіжці. Через цькування частину грошей довелося витратити на дистанційне навчання дівчинки в московській школі. В середині лютого фонд "Земляки" подарував шестикласниці ноутбук для навчання, і цього, за її словами, місцеві жителі не могли їй пробачити". Незабаром в соціальній мережі "ВКонтакте" їй написав хлопчик, який зізнався в коханні й попросив прислати оголені фотографії. Отриманий знімок опублікували в декількох пабликах, а сам акаунт "хлопчика" був вилучений. Олена Перчикова написала заяву в поліцію.

Читайте також: Померла російська співачка Юлія Началова

Пізніше з'ясувалося, що листування з прихованого IP вели колишні подруги школярки, яким, імовірно, допомагали дорослі. Матеріали перевірки направлено в Слідчий комітет, розглядається питання про порушення справи про поширення дитячої порнографії. Про цькування сім'ї стало відомо в кінці січня, коли жертвою нападок стала мати дівчинки. На роботі її відчитали, колеги пригрозили писати на неї доповідні, а соціальні працівники нагадали про відсутність у неї реєстрації. 13 березня жінка звільнилася. Сім'я шукає будинок в Псковській області, щоб переїхати якомога швидше.

У листі, який Тася Перчикова написала і відправила Путіну в грудні 2018-го, говорилося про фінансові труднощі її мами. За словами школярки, жінка змушена працювати санітаркою у дві зміни, тому що зарплата в районній лікарні – 5600 рублів. Дівчинка попросила президента подарувати їм мотоблок або міні-трактор, щоб "мати менше довелося б працювати лопатою після чергувань, майже до втрати сил". Також вона вказала на проблеми села, зокрема, що закрили єдину школу. 17 лютого на "Радіо Свобода" вийшов відеоролик про те, як живе Тася Перчикова. У ньому показано, як дівчинка вміло доїть козу, миє посуд, купує продукти літньому сусідові, спілкується з однолітками.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook