30% українців – у групі ризику щодо захворювання на грип.

Читайте також: В українських аптеках з’явились вакцини проти грипу

Про це заявив генеральний директор Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Володимир Курпіта на брифінгу, пише УНН.

"Загалом у групі ризику десь 13,5 млн українців, тобто 30% українців перебуває в групі ризику щодо високого шансу захворіти на грип", – зазначив чиновник.

За його словами, до групи ризику щодо захворюваності на грип входять: медичні працівники, вчителі, діти до 5 років, вагітні жінки, літні люди (старше 60 років), пацієнти з хронічними захворюваннями, а також всі, хто працює в місцях скупчення людей.

Читайте також: У 2018 році 12 українців померли від отруєння грибами

При цьому він додав, що для вакцинації дітей віком від 6 місяців цього епідсезону підійде корейська вакцина "Джісі Флю", французька "Ваксігрип Тетра" може використовуватися для вакцинації дітей від 3 років. Вагітним, за словами Курпіти, щеплення від грипу можна робити на 2-3-му триместрі – тоді вакцина захистить і її, і дитину.

Також гендиректор ЦГЗ підкреслив, що всі вакцини від грипу, завезені в Україну, є абсолютно безпечними, оскільки вони проходять багатоступеневу перевірку у країні-виробнику і, власне, в Україні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter