Інцидент стався у у Черкасах у школі № 29.

Читайте також: Повідомили, коли в Україні відзначатимуть День вчителя

О 12.30 у фойє школи розпилили газ. В результаті близько 20 учнів були госпіталізовані, пишуть "Факти".

Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

"10 вересня о 12:30 до оперативно-координаційного центру Управління зі школи №29 надійшло повідомлення, про розпилення у приміщенні фоє агресивної газової суміші", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, після отримання повідомлення, відповідно до інструкцій взаємодії, на місце події були спрямовані усі служби екстреного виклику.

"Для проведення експрес-аналізу на місце події оперативно прибули фахівці хімічного, радіологічного та бактеріологічного захисту аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС. За результатами тестового обстеження, а також проведених замірів повітря та ґрунту на вміст шкідливих речовин, перевищень гранично допустимих норм не виявлено. Радіаційний фон в школі в нормі", – додали рятувальники.

Читайте також: У школі 36 учнів отримали опіки

Крім того, навчальний процес станом на 10 вересня в закладі тимчасово припинено. Зі школи проведено евакуацію 257 учнів. Приміщення, в якому сталося розпилення газового балончика провітрене.

Повідомляється, що працівники швидкої медичної допомоги на місці провели обстеження учнів. Для додаткового обстеження, до Черкаської обласної дитячої лікарні госпіталізували 20 учнів. Обстеження учнів триває.

"Станом на 16:15 на додаткове обстеження залишено 19 дітей ЗОШ №29. Стан здоров’я 18 дітей задовільний, в 1 дитини – середньої тяжкості", – наголосили в ДСНС. 

Газовий балончик розпилив школяр, повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУ НП у Черкаській області.

"Особа, яка розпилила газ, встановлена – це учень місцевої школи. Вирішується питання про відкриття кримінального впровадження", – прокоментували у поліції.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook