В ніч на неділю, 12 лютого, на 49-му році життя померла відома співачка Уїтні Хьюстон. Про це повідомила її представник Крістен Фостер, передає BBC.

Смерть у номері готелю Beverly Hilton в Лос-Анджелесі констатували лікарі швидкої допомоги, які прибули за викликом персоналу. За попередньою інформацією, тіло співачки в готелі Beverly Hilton в передмісті Лос-Анджелеса Беверлі Хіллз виявив її охоронець. Про причину смерті поки не повідомляється.

Раніше на цьому тижні її бачили на вечірці, присвяченій церемонії "Греммі", яка має відбутися сьогодні в Лос-Анджелесі. Співачка виглядала втомленою.

Відомо, що у травні 2010 року Х`юстон проходила амбулаторний курс лікування від алкогольної та наркотичної залежності.

Напередодні в американських ЗМІ з'явилася інформація про те, що Х'юстон може взяти участь у популярному телешоу X Factor (пісенний конкурс) в якості судді.
Х'юстон народилася 9 серпня 1963 р. У Ньюарку, шт.Нью-Джерсі і була молодшою з трьох дітей Джона і Сіссі Х'юстон. З дитинства вона став постійною учасницею церковного дитячого хору, а до 11 років вже була його солісткою.

Розквіт кар'єри Х'юстон тривав з середини 80-х до кінця 90-х років минулого століття, коли її музичні альбоми користувалися неймовірним успіхом. Зі славою музичної прийшов успіх і в кінематографі, коли вони виконала роль Рейчел Марроне у фільмі Міка Джонсона "Охоронець".

Згідно з Книгою рекордів Гіннесса, Х`юстон отримала найбільшу кількість музичних нагород ("The Most Awarded Female Artist of All Time"): 6 «Греммі», 15 «Billboard Music Awards», 21 «American Music Awards», 2 «Emmy», 8 «Soul Train Awards», 12 «NAACP Image Awards», «BET Lifetime Achievement Award» і багато інших.