Сьогодні, 25 травня, в результаті ворожого артилерійського обстрілу біля Зайцевого Донецької області загинув 22-річний боєць Першої окремої штурмової роти Добровольчого українського корпусу "Правий Сектор" Мар'ян Корчак з Львівщини з позивним "Хитрий".

Читайте також: На Донбасі загинув доброволець з Рівненщини

"Його бойовий дух вражав. Завжди врівноважений, впевнений в своїх діях і розважливий боєць – доброволець не раз ставав командиром позицій і ніс на собі велику відповідальність. Прагнув покращувати знання в тактиці і медицині, не раз проходив міжнародні курси", – йдеться в повідомленні Першої штурмової роти в Facebook.

За словами бійців, "Хитрий" був одним з тих, кого завжди ставили в приклад бійцям, ким пишалися, на кого рівнялися і на кого завжди розраховували.

"Сьогодні ми втратили одного з кращих синів України, який в боротьбі за свободу віддав своє життя", – додають військові.

Читайте також: На Донбасі ЗСУ знищують бойовиків: окупанти зазнали чергових втрат

Як уточнив командир 1 ОШР ДУК ПС Дмитро Коцюбайло, військовий загинув в результаті застосування бойовиками артилерійських гармат калібру 122 мм і 152 мм. Про це він повідомив в Facebook.

"Чоловіка, якого поважали всі військові, чоловіка, який був авторитетом в підрозділі, щирим, врівноваженим, упевненим; чоловіка, якого ставили в приклад і на кого рівнялися – убив московський окупант", – йдеться в повідомленні.

За інформацією Львівської ОДА, 22-річний Мар'ян Корчак в 2010 – 2015 роках навчався у вищому професійному училищі № 29 м.Львова та отримав кваліфікацію технік-механік. З 2016 року пішов добровольцем у ДУК "Правий сектор".

У загиблого залишилися батьки-пенсіонери, брат і сестра.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter