Внаслідок сутичок, які відбувалися вдень 17 грудня під будівлею Верховної Ради та в урядовому кварталі були затримані та доправлені до райвідділку поліції 26 людей. Про це під час брифінгу заявив начальник поліції Києва Андрія Крищенко.

Читайте також: Купи бруківки та щільні ряди поліцейських: яка ситуація біля Верховної Ради після тривалих сутичок (відео)

За його словами, на сьогодні під парламентом були узгоджені акції від чотирьох організацій: три щодо земельного закону і одна – про розмитнення авто на європейських номерах. Однак деякі учасники порушили домовленості і почали встановлювати неузгоджені намети посеред вулиці Грушевського. Силовикам довелося застосувати "необхідну силу", повыдомляэ ТСН.

"Частина людей, яка провокувала поліцію, кидала каміння, наносила удари заготованими предметами - палицями та іншим. Були затримані 26 осіб, вони перебувають в районному управлінні поліції", – наголосив Крищенко. Тепер правоохоронці спілкуватимуться з ними, вивчатимуть відео з місця подій та встановлюватимуть всі обставини.

Наразі постраждалих поліцейських нарахували 17. У них незначні травми: опіки очей від сльозогінного газу, садна, зламаний палець. Також до лікарні звернулося двоє цивільних. Поліція відкрила кримінальне провадження через опір представникам правоохоронних органів.

Прокоментував Крищенко і інформацію про смерть людини на Інститутській. За його словами, це сталося не посеред акцій протестів. Помер чоловік від серцевої недостатності. Поліцейські вже говорили із родичами загиблого – він почувався зле і сьогодні вночі. Всі обставини його смерті встановить розтин, які мають провести завтра, 18 грудня.

Читайте також: Сутички та протести: що відбувається під Радою (фото, відео)

Нагадаємо, у вівторок, 17 грудня, поблизу ВР відбувалася низка мітингів: зокрема, протест власників автомобілів із єврореєстрацією, мітинг проти продажу землі, деякі люди виступають за свободу слова. Так звані "євробляхери" поставили свої автомобілі уздовж вулиці Грушевського. Біля будівлі парламенту сталися сутички між представниками організації "Національний корпус" і правоохоронцями. В результаті сутичок поліцейські повідомили про постраждалих. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook