Лучани обурюються шахраюванням служб з нарахуванням оплати за спожиті комунальні послуги: електроенергію, воду, газ.

Читайте також: "Скласти руки і вмерти", – лучани про "комуналку" (відео)

"Заходжу я на сторінку "Приват 24" "Комунальні платежі" і бачу таку картинку, оплата комунальних. Суми звичайно мене вразили, але найбільше здивувала сума за електроенергію 488 гривень за січень. А ситуація така, що квартира однокімнатна і живе, і приписана там моя мама, якій 75 років. Я знаю і розумію, що на таку суму моя мама насвітити світла не могла. В квартирі, як і в усіх, холодильник, телевізор, чайник електричний, праска, якою мама не користується і мікрохвильова піч. Ні бойлера, ніяких інших приборів немає.

Дзвоню до мами і кажу, що дуже велика сума. Вона теж дивується. Вона починає дивитися всі свої записи, всі квитанції. В результаті жінка, якій 76 років, після інсульту, після операції на зір сідає і їде до них в кантору.

Читайте також: Яких сум чекати лучанам у платіжках за "комуналку" (відео)

Результат: допустили помилку, у вас навіть 100 кіловат не набігло, вам треба до сплати 46 гривень.

Людині майже в 11 раз збільшили плату. І вони не вибачились, а вибачилася моя мама, що відняла їх дорогоцінний час. Але це не все, виявляється що за грудень 2018 заплатила ще більше – 550 грн", – пише у facebook-спільноті Julia Vlasiuk.

Виктория Софронюк: "То, певно, у половини Луцька помилка. Бо у мене теж якась фігня космічна".

Таня Вознюк: "Треба обов'язково перевіряти. У нас схожа ситуація була, за серпень 960 грн, коли почали виясняти, то теж "помилково" нарахували лишніх 750 грн".

Petrovskyi Anatoliy: "Жах, реально тупо в більшості людей не має часу цим займатися, вот і падли користуються..."

Ольга Ольга: "Ось саме через показники по квитанціях, які приходили до сплати, і суми були космічні – по 800 грн. Я зараз плачу через інтернет і показники сама також заношу через інтернет. І ви не повірите, зараз сплачую 200-300 грн. А не 800. Зареєструвала свою абонкнижку на "Волиньобеленерго". В інтернеті. І нема проблем".

Маріна Ремішевська: "В мене, наприклад, не має ні води проведеної, ні газу, все на світлі і постійно працює техніка. В нас за місяць від 1800 до 2500 грн за світло і то,  коли почали розбиратися, вони ще й накидали нормальні суми зверху. По кожному показнику спочатку треба йти до них і розбиратись, а тоді платити.Я заплатила раз 1500, на другий місяць нарахували ще 800. Тепер відправляю їм на е-мейл фото свого лічильника і ніяких проблем".

Вікторія Вдовиченко: "Мені за електроенергію нарахували 2010 грн, в реальності виявилось спожито на 259 грн. Помилочка вийшла, подумаєте".

Валентина Гордєєва: "Третій місяць звіряють, погоджуються, що у мене все добре, показники, ці що я подаю в електронному кабінеті, відповідають тому, що на лічильнику (а як може бути інакше, якщо я по ньому і передаю), а борг лишився. Тепер б'ють на те, що стала інша фірма. Було "Волиньобленерго", а зараз передали в "Волиньелектрозбут". Ось чекаю, що ці скажуть, ще вони не приходили дивитись лічильник (хоча це ж одні і ті самі працівники лишились).

Відтак, варто пильно стежити за сумами у платіжках, аби перестрахуватись і не сплачувати більше за неспожиті ресурси.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook