У Володимир-Волинському презентували книгу про 51-шу бригаду. У ній зібрано 100 історій-спогадів про життя військових, волонтерів і капеланів. Авторка книги Жанна Білоцька зазначила, що основною метою проекту було показати правдиву історію про військове з'єднання і відновити чесне ім'я бригади.

Читайте також: Волинянин Василь Нагорний презентував книгу про українських воїнів: "Шлях нескорених" (фото)

Нагадаємо, 51 окрему механізовану бригаду (ОМБр), місцем дислокації якоє є Володимир-Волинський, у 2014 році розформували. Причиною цьому стала нібито зрада і дизертирство. Після розформування 51 бригади на її базі створили нову 14 окрему механізовану бригаду.

Журналіст Жанна Білоцька у Володимирі-Волинському презентувала книгу під назвою "51/14 – історія нескорених", яка розповідає про бойовий шлях 51 ОМБр. Пункт постійної дислокації був у Володимирі-Волинському. Жінка розповідає, що над книгою працювала близько трьох років. За цей час вдалося зібрати чимало розповідей бійців 51 ОМБр, волонтерів, капеланів та рідних загиблих і зниклих безвісти. Каже – найважче було спілкуватися з вдовами і матерями, які втратили синів.

Читайте також: "Він не міг просто так упасти, висоти − не боявся", − дружина загиблого на заробітках в Польщі атовця з Волині (відео)

У книзі є багато фотографій бійців 51 ОМБр, які не знайдеш в інтернеті. Жінка розповідає, що для неї важливо було показати правду бойового шляху 51 ОМБр. Каже – ця книга – не художній твір, це збірка спогадів тих, хто був на війні і тих, кого вона торкнулася. Жінка наголошує, що цей проект – це не лише її заслуга. Над книгою працювали журналісти Волині і інших регіонів. Адже хлопці 51 ОМБр були призвані з усіх куточків України, демобілізувалися і роз'їхалися по домівках.

Всіх спогадів у книзі – 100. Тридцять з них зібрала Жанна. На презентацію книги "51/14 – історія нескорених" до культурно-історичного центру Володимира-Волинського прийшли друзі авторки, колеги і військові. Перший тираж книг – 500 примірників.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook