Здавалося б, в епоху Інтернету все таємне стало явним і в темі сексу немає жодних таємниць. Однак лікарі-сексопатологи готові посперечатися з цим твердженням.

Читайте також: 10 правил про секс, яких має дотримуватись кожен

Як з'ясувалося, навіть в свідомості найбільш сексуально підкованих нерідко живуть безглузді міфи. У цьому переконався Юрій Гурженко, сексолог-андролог, професор, доктор медичних наук, пише ТСН.

1. У жінок теж буває еякуляція

Нічого схожого на "сім'явиверження" у дам немає і бути не може. Рідина, яку іноді приймають за еякулят, може бути просто наслідком нетримання сечі. Мимовільне сечовипускання пояснюється реакцією організму на різку зміну напруженості в організмі сексуальною розрядкою. І не більше того.

2. Розквіту жіночої сексуальності потрібно чекати 40 років

На щастя, чекати сорока, щоб пізнати всі радощі інтимного спілкування, необов'язково. Як правило, з можливостями свого тіла (хоча і кажуть, що вони безмежні) жінка знайомиться вже до 28-30 років. До 40 прекрасна стать стає просто сміливіша, розкутіша, авантюрна. Годиннички цокають: або зараз або ніколи.

3. Великий член – ознака статевої сили чоловіка і гарантія особливого задоволення для жінки

Установка "чим більше – тим краще" в сексуальній практиці не актуальна. Розмір статевого органа більшості європейців укладається в середньостатистичну норму: від 13 до 18 см під час ерекції. У кожного десятого чоловіка ця цифра – 10-12 см, а й її цілком достатньо, щоб зробити приємність партнерці. Велика частина нервових закінчень, що забезпечують жінці чутливість статевого акту, розташовані якраз біля входу в піхву. Так що "глибоке буріння" жодних особливих радощів і бонусів парі не додає.

4. Великі груди – ознака сексуальності

З одного боку – так, великий бюст притягує чоловічі погляди як магніт. Особливо тих, хто підсвідомо мріє повернутися в оральну фазу розвитку, шукає в жінці матір, хоче знову "припасти до грудей", відчути захист і безпеку. Однак між розміром грудей і її чутливістю немає жодного зв'язку. Є гіпотеза про те, що невеликі груди через більш щільну концентрацію нервових закінчень чутливіші, ніж бюст якогось шостого розміру. Автор книжки "Та, що біжить з вовками" Кларисса Пінкола Естес пише так: "Якщо ваші груди відгукується на ласки чоловіка і здатні вигодувати немовля – це хороші груди". А про розмір жодного слова!

Читайте також: Як секс впливає на стан шкіри

5. Найгарячіші – темношкірі хлопці

Дослідження, яке провели на цю тему американські вчені, такого зв'язку не встановило. Середньостатистичний темношкірий хлопець, не пов'язаний сімейними зобов'язаннями, пускається берега набагато рідше, ніж світлошкірі холостяки – американці чи європейці.

6. Норма в сексі – 3 рази на тиждень

Насправді в питанні норми та періодичності сексу однозначної думки немає. Комусь цілком вистачає двох разів на місяць, хтось вважає, що регулярні взаємини – не рідше 3-4 разів на тиждень. Втім, будь-яку сексуальну активність можна вважати нормальною, якщо вона задовольняє обох партнерів.

7. Секс для здоров'я – бабусині казки

Твердження синіх панчіх, ніби сексом потрібно займатися "для здоров'я", не такі вже й безпідставні. У чоловічій спермі, як показують дослідження, містяться гормони андрогени, які здатні позитивно впливати на стан молочних залоз. Так що регулярне статеве життя цілком можна розглядати як профілактику мастопатії та інших проблем із жіночими грудьми.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook