Генпрокуратура повідомила про підозру двом посадовцям митних постів Волинської митниці.

Читайте також: Доходи та статки волинського прокурора Філімонюка

Про це йдеться у повідомленні Генпрокуратури на офіційному сайті.

Вказується, що обидва є фігурантами кримінального провадженні "за фактами незаконного ввезення на митну територію України більше тисячі транспортних засобів (в т.ч. автобуси, вантажні автомобілі, с/г техніка), які були розмитнені за підробленими документами, що спричинило збитки державним інтересам на суму понад 7 млрд грн".

Читайте також: Викрита схема ДФС та митників, які на Волинській митниці допомагали контрабандистам заробляти мільйони на телефонах iPhone

"У ході досудового розслідування, за оперативного супроводу ГУ БКОЗ СБ України здобуто докази, які підтверджують схему ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами-імпортерами транспортних засобів, в якій задіяні посадові особи митних органів ДФС України, суб’єкти господарської діяльності, а також підприємства реального сектору економіки", – йдеться у повідомленні.

"Під час розслідування доведено причетність до вчинення зазначених злочинів двох посадових осіб митних постів Волинської митниці ДФС України, яких 19.10.2018 затримано в порядку ст. 208 КПК України", – повідомили в ГПУ.

Також в ГПУ повідомили, що вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter