Сесійне засідання 76-ої сесії Луцької міської ради намагалася зірвати жінка, яка представилася активісткою Волинського осередку Правого Сектора. Водночас командир 3-го запасного батальйону ДУК ПС «Волинь» Віталій Ковальчук заявив, що ні до складу ДУК ПС, ні до РГ «Жіноча Січ» ця особа не входить. Жінку, яка зчина галас, вивели представники муніципальної дружини, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини.

Тоді, як у луцьких журналістів показово перевіряють посвідчення, до приміщення Луцької міської ради можуть втрапити усі, хто завгодно, у тому числі й провокатори, які, вриваючись до сесійної зали, намагаються зірвати сесійне засідання.

Так, протягом першого та другого пленарних засідань 76-ої сесії Луцької міської ради обранці громади та ЗМІ зацікавилися «яскравою особистістю» - жінкою, яка поводилася, м’яко кажучи, агресивно, голосно вигукувала нецензурні слова, а також розмовляла «по поняттях», гідних людини, яка десятиліттями відбувала покарання у в’язницях. Як з'ясувалося, її ім'я - Оксана Мерещук.

Нагадаємо, учора, 29 липня ця ж жінка «засвітилась» у акції «Луцьк без гарячої води», під час якої один із організаторів, Ілля Токаренко, заявив, що міська влада «тримає людей за бидло» та не зважає на їхні проблеми.

До слова, громадську акцію добре організували, про неї попередили представників міської влади. Під час заходу «нізвідки» з’явилась й пані Оксана, яка під «гучний жаргон» з власних уст вилила миску води на голову одному з учасників протесту.

 

 

Сьогодні ж, 30 липня, емоційна пані не втратила нагоди увірватися до зали засідань і «бравим кроком» пориватися до трибуни, тим самим зриваючи сесію.

 

При цьому вона постійно наголошувала, що є представницею Волинського осередку Правого Сектору.

Чи справді емоційна жіночка належить до організації журналісти поцікавилось у командира 3-го запасного батальйону ДУК ПС «Волинь» Віталія Ковальчука.

Своєю чергою, він зазначив, що ні до складу ДУК ПС, ні до РГ «Жіноча Січ» ця особа не входить, і назвав усі витівки «активістки» провокацією.

Дивним виявилось й те, що так звана «представниця правих» прийшла «мітингувати» не зі своїми побратимами та посестрами, а з представниками ГО «УНСО-ВОЛИНЬ» – Сергієм Власовим та Андрієм Сажнєвим.

Тим часом, за станом на 13:40, представники муніципальної дружини попросили усіх, окрім обранців громади та ЗМІ, покинути хол міської ради. Тож, вперше за тривалий час у адмінприміщенні стало тихо та спокійно.

Однак за станом на 14:40, у холі Луцької міської ради знаходиться близько 15 предстаників ГО «УНСО-ВОЛИНЬ».

Цікавим виявився той факт, що у присутності активістів перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зателефонував до військомату з пропозицією вручити присутнім у холі Луцької міськради хлопцям мобілізаційні повістки.

І, хоча останні зауважили, мовляв, проблем із військоматом у них нема, за станом на 15:00 усі активісти покинули стіни адмінбудівлі. Щоправда, близько п'яти чоловік за кілька хвилин повернулись назад.