У Волинському краєзнавчому музеї до Дня Українського Прапора відкриється виставка унікальних прапорів. Відкриття - 20 серпня о 13.00, - пише Волинь.інфо.

Не дивлячись що експонатів небагато, кожна річ має свою історію. Найстарішим експонатом на виставці є червоно-чорний бойовий прапор УПА. Не дивлячись на те, що прапору більше 70 років він знаходиться в ідеальному стані. Зшите із клаптиків червоно-чорне полотнище було бойовим прапором однієї із сотень на Волині. Одна із зв’язкових заховала прапор у скляну банку і закопала. А вже за незалежної України прапор дістали і в 2006 році передали в фонди Волинського краєзнавчого музею. Червоно-чорні кольори знову набули популярності, зокрема серед молоді, що вийшла на Майдан в 2013 році та серед добровольчих батальйонів, що воюють в АТО.

Наступним експонатом, який вже не зберіг свій початковий вигляд став синьо-жовтий прапор, що був піднятий на одній із будівель Луцька на початку1990-х років. Але був підпалений. Представники Народного Руху України передали його у музей, аби зберегти для нащадків історію творення незалежної України.

Найбільшу частину виставки займають прапори, що пройшли Революцію Гідності. Це знамена луцьких протестувальників із євро символікою, яка за кольорами схожа на українську. Але найбільшу цінність представляють прапори, що пройшли крізь вогонь Майдану у прямому сенсі. Це і прапор з Київської ялинки, який був знятий в останній день існування Майдану та наметового містечка. Є один прапор, який із Майдану був завезений у Зону відчуження в Чорнобилі і був у сім’ї, яка лишилася там жити. Також на виставці є прапор, що був подарований 4-ю Сотнею Самооборони Майдану, де синій колір знаходиться внизу а зверху - жовтий. Цінним експонатом є прапор подарований добровольцями батальйону «Айдар», де вони поставили свої підписи.