Сьогодні у Луцьку відбулось прощання з загиблим військовослужбовцем, бійцем добровольчого батальйону «Айдар» Віктором Кумецьким.

Герой загинув ще 5 вересня 2014 року біля села Металіст Старобельського району Луганської області. Віктор був похований, як невідомий солдат у селі Чмирівка Луганської області. Лише кілька місяців тому вдалось ідентифікувати його тіло за результатами ДНК експертизи. 22 вересня зранку загиблого героя привезли до Луцька, тож сьогодні у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору відбулось відспівування. Опісля, на Театральному майдані Луцька відбулась громадянська панахида, на яку зібралось більше тисячі людей.

Відати останню шану загиблому Герою прийшли не лише рідні та друзі, а й колеги по роботі, товариші, знайомі, учні та працівники школи №1, де він навчався а також його бойові побратими з батальйону «Айдар».

«Я привезла вам вашого Героя. Він був одним з перших, хто пішов воювати в «Айдар» і нарешті він приїхав додому…», - мовила у прощальному слові боєць батальйону «Айдар» Людмила Айсін.

Попри сонячну погоду, саме у той момент коли Людмила Айсін вийшла мовити прощальне слово, прапор «Айдару» з чорною стрічкою, який принесли його побратими, несамовито затріпотів. Протягом усього її виступу, вітер не вщухав і розвивав жовто-блакитний стяг з символікою батальйону, немов підтверджуючи кожне її слово.

Про те, що Віктор Кумецький був одним з перших добровольців, які пішли воювати на Схід у складі батальйону «Айдар» розповів і його товариш по роботі. Зокрема, чоловік повідомив, що загиблий Герой пішов на війну фактично з робочого місця. Мовляв ще вчора усі їздили у його «таксі» (так Віктор Кумецький називав службове авто, на якому працював водієм), а вже зранку колеги сповістили, що він пішов добровольцем в «Айдар».

Опісля громадської панахиди загиблого Героя повезли на кладовище у село Гаразджа, де відбудеться його поховання на Алеї почесних поховань.