На численні прохання жителів Володимира-Волинського журналісти інтернет-видання БУГ та «Інспектор Ляля» перевірили стан доріг у місті.

Поки сніг не замаскував ями, «Інспектор Ляля» проінспектувала дороги у Військовому містечку, вулицю Ковельську, Луцьку, Устилузьку та об’їзну міста із Устилуга на Ковель.

«Інспектор» у Володимирі-Волинському зауважила, окрім вибоїн, є небезпечні узбіччя по вулиці Ковельській та Луцькій. Коли ж завітала у двори будинків, то була розчарована станом покриття асфальту навколо каналізаційних люків.

Також наш інспектор побувала «з головою» в калюжах по вулиці Луцькій та навіть деякі не змогла виміряти так, як не вистачило зросту.

Увагу привернула відсутність нормальних тротуарів у місті, облаштованих узбічь, заїздів на підприємства та для зупинки громадського транспорту практично на всіх вулицях, окрім центру Володимира-Волинського.

Неприємно вразила дорога на Устилуг де, окрім ямок, на дорозі здивувала кількість сміття на узбіччях та полі.

Важко візуально передати на дорозі сформовані «хвилі асфальту», хоча ми зробили спробу оцінити небезпеку таких дефектів покриття по об’їзній Володимира-Волинського із Устилуга на Ковель.

Згідно з чинним Державним стандартом України 3587-97, розміри ям не повинні бути більше 0,5 м² або 6 см в глибину. Всі ями, які більше хоча б по одному параметру, повинні бути усунені протягом 10-денного терміну (максимум).

Нагадуємо, що «Інспектор Ляля» в сидячому положенні має зріст 6-ть сантиметрів, тому і послужить нам своєрідним мірилом, що візуально покаже, які глибокі та небезпечні насправді вибоїни на дорогах.