Попри неодноразові дорожньо-транспортні пригоди, що трапились дорогою на схід, волинські волонтери таки відправились з подарунками у зону бойових дій.

Про це повідомила кореспондент Інформаційного агенства Волинські Новини Вікторія Семенюк, яка відправилась на схід разом із автомайданівцями Сашком Гаврилюком, Русланом Міщуком та Петром Лисицею.

 

«Сьогоднішні день, на відміну від вчорашнього, на диво вдалий. Беручи до уваги крайні події, не думали, що протягом одного дня все заплановане, вдасться реалізувати. Звісно, не без допомоги небайдужих людей, які справжніми патріотами. Увечері, 29 грудня, наш Mercedes-BenzREX 614 D, врешті-решт, вдалось завантажити на евакуатор із допомогою спецтехніки – підйомного крана. Його завезли на СТО, де ремонтом транспортного засобу займатимуться фахівці. Однак, поки що про терміни ремонту і характер механічних ушкоджень говорити рано», - йдеться у повідомленні у Facebook.

Нагадаємо, на території Дніпропетровщини у ДТП потрапили активісти ГО «Автомайдан України», які везуть подарунки для українських військових.

До слова, перша неприємність у волонтерів під час нелегкого шляху трапилась тоді, коли їхній мікроавтобус тричі розвернуло не вкритій льодовою кіркою дорозі. Однак, тоді фактично обійшлось без збитків - авто витягнули із кювету із допомогою евакуатора, який, як на диво, їхав поруч.

До цього довелось замінювати пошкоджене колесо.


.Тож, в ніч, коли трапилась автопригода, увесь вміст мікроавтобуса волонтерів відвезли на склад, що знаходиться у місті Підгородньому.

А уже 29 грудня зі складу усе необхідне для бійців перевантажили у авто, яке допоміг знайти дніпропетровський волонтер Андрієм Лисоконем. Окрім цього, він же скеровував усі запитання та прохання волонтерів до потрібних людей.

«Хочемо подякувати екс-кандидату в мери Павлограда Євгену Терехову, відомому у народі як «Титановий Джексон» за кран, із допомогою якого вдалось завантажити «скалічене» авто; Євгену Хапатьку із БФ «Допомога Дніпра», який вирішив питання із дахом над головою, а також дав контакти працівників МНС; волонтеру Дар’ї Якутюк-Андрусенко, яка посприяла організації складового приміщення для тимчасового розміщення благодійного вантажу, бійцям 93 ОМБ за транспортну підтримку; МНС Павлограда; бійцю батальйону територіальної оборони Придніпров’я Юрію Волошину, який, власне, і кермуватиме транспортом із подарунками для воїнів на схід», - каже автомайданцівець Сашко Гаврилюк (на фото - перший зліва)

«Уже не кажучи про подяку друзям із різних куточків України, які хвилювалися, цікавились, телефонували навперебій, пропонували допомогу. Окрема подяка волонтеру Тетяні Должко за постійну координацію процесу у телефонному режимі, ГО «Автомайдан Волині» та «Самооборона Волині», зокрема Дмитру та Костянтину Сандаловим за надану матеріальну, моральну та координаційну допомогу, волонтеру Юрію Місягіну за фінансову підтримку», - додає активіст Руслан Міщук.

«Не зважаючи на форс-мажори, ми доведемо справу до кінця. Адже, ми не забуваємо про мету нашого візиту на схід. Попри негаразди, ми не здаємося й докладемо усіх зусиль, аби виконати свою добру місію до Нового року, бійці без подарунків не залишаться. Все довеземо на прямісінько на передову, як і планували. Разом ми сила», - доповнює колег автомаданівець Петро Лисиця.

Так, о 3 годині ночі 30 грудня, відважні волонтери відправились із подарунками для бійців у зону бойових дій.