Мещканці багатоповерхівки на Володимирській, 109  упродовж майже 10 років «воюють» з сусіднім будівництвом.

Нині поруч з їхньою оселею зводять житловий комлпекс «forRest». Наразі цей об’єкт має статус самочинного будівництва, бо  управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області двічі скасувало декларацію про початок будівельних робіт, - пише Волинське агетство розслідувань.

До журналістів звернулися члени ОСББ «Володимирська, 109» з скаргами на «сусідів». Вони розповіли, що будівництво «forRest’у» активізувалося навесні 2015 року, а вже влітку люди зіткнулися з труднощами. Зокрема вони зауважили, що між першим та другим під’їздами розширяється тріщина. Тріщини пішли й в фундаменті. За захистом звернулися до правоохоронців. Прокуратура передала справу міліції, а відповіді мешканці так і не побачили.

Щоправда, приїхали майстри з ЖКП№ 2, яке обслуговує будівлю. Вони поставили три маяки, кожен з яких станом на січень 2016 року тріснув. Жителі першого під’їзду кажуть, що їхня частина багатоповерхівки з’їжджає в бік річки Омелянівка. Крім того вони нарікають на проблеми з відтоком ґрунтових вод. Мовляв, вони тепер довше залишаються в землі, замість того, щоб стекти в Омелянівку, що спричиняє просідання будинку.

Люди звертають увагу й на самовільне захоплення забудовником ділянки поруч з будівництвом, де лежить кран. За словами людей, жодного договору на ту ділянку в будівельників «forRest’у» нема.

Тож нині члени ОСББ готуються звертатися до державних та правоохоронних структур, аби захистити свій будинок та добитися знесення «forRest’у».

Нагадаємо, у червні 2013 року в Луцьку обвалилася частина будинку на вулиці Рівненській, 109. Загинули дві людини.