Мешканці гуртожитку, що на бульварі Дружби Народів, 4 подали позов до Луцького міськрайонного суду про визнання частково недійсним акту про виключення гуртожитку зі статутного фонду ПАТ «Електротермометрія» та визнання гуртожитку об’єктом комунальної власності.

Зауважимо, що будівлю гуртожитку звели ще у 70-ті роки під час забудови району ЛПЗ, а квартири в ньому призначалися для працівників «Термометрії». Однак, під час приватизації державного підприємства в 90-ті роки весь майновий комплекс передали акціонерному товариству і тим самим позбавили людей права приватизувати житло.

У 2008 році прокурор Луцька подав позов в інтересах жителів до адміністративного суду. Суд першої інстанції задовольнив його, після чого «Електротермометрія» подала апеляцію. В ході її розгляду, попереднє рішення суду скасували, а провадження закрили. Причиною цьому стала позиція суду в тому, що ця справа – не адміністративна, а господарська, адже йдеться про питання оскарження права власності на майно.

Тоді було знайдено інший шлях вирішення цього питання – передати приміщення гуртожитку в комунальну власність і лише після цього люди зможуть приватизувати свої оселі безоплатно. Втім, керівництво підприємства ніби й не заперечує проти приватизації житла, однак не безкоштовно, а за 250 доларів за 1 квадратний метр. А зважаючи на те, що така ціна для багатьох мешканців гуртожитку є не підйомною, люди продовжують шукати все нові шляхи для вирішення цього питання.

Відтак, кілька мешканців гуртожитку підготували та подали новий позов до суду. Сьогодні під час судового засідання представник позивачів попросив оголосити перерву в судовому слуханні, позаяк, вочевидь, готуватиме зміни до позовних вимог. Головуюча по справі суддя Луцького міськрайонного суду Світлана Рудська задовольнила клопотання юриста та відклала розгляд справи на початок березня.