Проблема  навколо Ковельського ветсанзаводу існує вже доволі давно. На державному підприємстві "Укрветсанзавод" кажуть, що через відсутність фінансування не можуть вирішити проблему Ковельського ветсанзаводу. Місцеві мешканці, оббивають пороги чиновницьких кабінетів, однак питання не зрушило з місця.

Сімнадцять мільйонів від держави, виділені 2 місяці тому, зависли у повітрі, куди поділися обіцяні кошти - невідомо. Нардеп від округу Степан Івахів нібито допоміг з вирішенням даної проблеми - привіз піч, яка пропрацювала два тижні. На цьому обіцяна допомога завершилась.

 Через екологічну катастрофу, яка склалася на ветсанзаводі у Ковелі, містяни та мешканці прилеглих сіл неодноразово перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність, постійні відписки та ігнорування владою проблеми. Люди скаржилися, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик- абсолютно байдужі до проблеми людей. 

Сьогодні на позачергову сесію Ковельської міської ради, яка так і не відбулася через відсутність кворуму прийшло чимало містян, адже міфічні 17 мільйонів, які були виділені з державного резерву  на ліквідацію наслідків екологічної катастрофи у Ковелі так і не надійшли. Мешканці вимагають у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та народного депутата від їхнього округу Степана Івахіва не «годувати обіцянками» людей, а розпочати вже нарешті щось робити, адже напевно простіша влаштувати гучне святкування власного фонду чи піаритись на відкритті волейбольних майданчиків, аніж вирішувати нагальні проблеми ковельчан. Чи потрібен округу такий народний депутат, чи можливо варто створити ініціативну групу по збору підписів про відкликання народного обранця?